met

05.
09.
18:16

Érkezik a várva várt időjárási fordulat

Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
12:54

Nem volt még ilyen hideg április ebben az évszázadban

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei, ha pedig az 1901 óta vezetett méréseket vesszük alapul, akkor a 15. leghidegebb a sorban - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése nyomán..

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
16:20

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, sokan fognak örülni

Szombaton alapvetően napos időre számíthatunk. Gomolyfelhők elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők is besodródhatnak. Az északkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zápor.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
16:15

Biztató előrejelzés érkezett szombatra

Északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és egyre inkább kelet, délkelet felé szorul vissza a csapadék - írja az OMSZ-re hivatkozva az MTI. Szombaton napsütéses idő lesz, északon, észak-keleten felhősödéssel, futó záporral.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
10:16

A klímaváltozás extrém viharokat okoz Magyarországon

A helyzet fokozódó stádiumban van, és az extrém szélsebességű viharok növekvő viharkárokat is előidéznek - írta egy meteorológus a klímaváltozás témájával kiemelten foglalkozó a Másfélfok portálon megjelent cikkben.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
17:44

Nagy dobásra készül Románia

"Óriási előrelépést" tett a kolozsvári önkormányzat a tervezett városi metró megépítése felé. Elnevezték a 20 kilométeres vonal 19 állomását. A metró jelképesen Mócföldtől az Egyesült Európáig fog közlekedni.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
17:01

Pénteken hidefront érkezik, a hétvége viszont jó időt tartogat

Egy hidegfront érkezik pénteken, így többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hétvégétől viszont ismét nyugodt idő várható, és a hőmérséklet is emelkedik majd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
16:50

A jövő héten teljesen átalakul Európa időjárása

Ezen a héten még a mostanihoz hasonló, inkább áprilisi, változékony időjárás folytatódik. A jövő héten viszont teljesen átalakul Európa időjárása: azt egy nagyon lassan kelet felé helyeződő, nyugat-európai ciklon, és egy keleti anticiklon együttesen alakítja. A két képződmény határán akadálytalanul érkezhet a meleg, jórészt száraz levegő Közép-Európába - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
08:24

Súlyos metróbaleset történt Mexikóvárosban

Tizenöt ember meghalt és 70 megsérült, amikor hétfő este egy mexikóvárosi metrós felüljáró az úttestre omlott - közölték a hatóságok.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
16:04

Mozgalmas lesz az időjárás a héten

Ismét enyhébb, egyelőre még viszonylag száraz levegő érkezik fölénk, emiatt kedden hazánkban folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken még a hőmérséklet. A folytatásban igen mozgalmas időjárás várható. Több front is átvonul felettünk, emiatt ismét több lesz felettünk a felhő, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több alkalommal és többfelé várható eső, zápor, zivatar és erős, időnként viharos lesz a szél is - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter