milos_zeman

05.
25.
11:19

Újabb botrány után helycsere a cseh kormányban

Petr Arenberger cseh egészségügyi miniszter kedd reggel bejelentette, hogy lemond. Ő már a negyedik, aki betöltötte a posztot a koronavírus-járvány 2020-as kezdete óta, most az első egészségügyi tárcavezető veheti vissza a pozíciót. Arenbergnek több botránya is volt a poszton.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
11.
16:33

Kerekesszékben folytatja teendőit a cseh államfő

Kerekesszéket használ ezentúl Milos Zeman cseh államfő, akinek cukorbetegsége miatt lábfájdalmai vannak, ami nehezíti a járást.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
12.
20:45

Fehérorosz elnökválasztás: Kijev is üzent a Lukasenkának

Elítélte a fehéroroszországi ellenzéki tüntetők ellen elkövetett állami erőszakot az ukrán külügyminisztérium szerdán, valamint a fogva tartottak szabadon bocsátásra szólított fel - írja az MTI. A békés tüntetőkkel szembeni erőszakos fellépést az ENSZ emberi jogi főbiztosa is elítélte, az USA és Csehország pedig aggodalmát fejezte ki a történtek miatt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
17:39

Orbán Viktor találkozott a cseh államfővel

A visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről valamint a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő Budapesten, a Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
19:25

Fontos vendég érkezik a héten Magyarországra

Május 14. és 16. között hivatalos látogatást tesz Magyarországon Milos Zeman cseh köztársasági elnök - adta hírül a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH)

Szerző(k): Szász Péter
11.
30.
07:40

Elnézést akarnak kérni Orbántól - pénteken jöhet a bejelentés

Milos Zeman cseh államfő (képünkön) pénteken elnézést akar kérni Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől Tomás Petrícek külügyminiszter egyik döntése miatt. Zeman erről a Barrandov kereskedelmi televízióban csütörtökön este közvetített interjúban beszélt.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
08.
16.
15:10

Furcsa döntést hozott a cseh államfő

Milos Zeman cseh államfő bűncselekménynek tartja Csehszlovákia 1968 augusztusi megszállását a Varsói Szerződés öt tagállamának hadseregei által, de a központi prágai félévszázados évfordulós megemlékezés alkalmával nem kíván nyilvános beszédet mondani - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
11.
12:41

Ez ígéri a második Babis-kormány

Csehország nemzeti érdekeinek jobb, határozottabb védelmét jelölte meg második kormánya külpolitikájának kiemelt feladataként az Európai Unióban és a világban Andrej Babis cseh miniszterelnök szerdán Prágában a parlamenti alsóházban elmondott beszédében, amelyben bizalmat kért a testülettől új kormánya számára.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
28.
08:46

Visszatér a kommunizmus a csehekhez

Milos Zeman államfőnek és a kommunistáknak nagy befolyása lesz az új cseh kormányra, és az egyéni döntéshozáshoz szokott Andrej Babis miniszterelnöknek fel kell készülnie, hogy szociáldemokrata koalíciós partnerével is folyamatos vitái lesznek - írja az MTI cseh lapszemléjében.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
27.
10:14

Újra van kormánya a cseheknek

Kinevezte az új cseh kormányt szerdán Milos Zeman köztársasági elnök.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan