miniszter

05.
19.
20:25

Az ország már túlépített, ezért megfontoltan fejlesztene Lázár János

Az a cél, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye - mondta Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt parlamenti bizottsági meghallgatásán, szerinte Budapest nagyon jól fog járni azzal, ha a fővárosi fejlesztések felügyelete is hozzá kerül. Új állami beruházási kerettörvényt alkotna, még gyorsabbá tenné az építéseket, és azon fog dolgozni, hogy magyarok tervezzenek és magyarok építsenek mindent.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
17:33

Koncz Zsófia és Vitézy Dávid is államtitkár lesz

A következő években az európai élvonalba kell emelni a magyar ipart, belföldi viszonylatban pedig kiemelt cél az önellátás elérése - mondta csütörtöki bizottsági meghallgatásain Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt. A másfél éve parlamentbe jutott Koncz Zsófiából és az eddig a budapesti állami fejlesztésekért felelős Vitézy Dávidból is államtitkár lesz Palkovics tárcájánál.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
21:39

Navracsics Tibor már az év második felére várja az uniós forrásokat

Három államtitkára lesz a miniszteri pozícióba visszatérő Navracsics Tibornak, aki a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárcát veszi át az új kormányban. Az egykori uniós biztos arra számít, hogy már az év második felére megérkezhetnek az uniós források Magyarországra.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
12:33

Nagy Márton 2030-ra az uniós szintre vinné az országot

Gyors és fenntartható növekedést akar elérni az újonnan létrejövő gazdaságfejlesztési tárca élén Nagy Márton. A miniszterjelölt szerint önálló és önellátó gazdaságot kell létrehozni, ezért több kulcsterületen növelni kell a magyar tulajdonhányadot, egyúttal meg kell őrizni a mozgásteret, így rövid távon kizárt, hogy legyen magyar euró.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
17.
14:33

Hivatalos: az új Orbán-kormányban tizenegy minisztérium működik majd

Az Országgyűlés kedden elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, eszerint az ötödik Orbán-kormányban tizenegy tárca működik majd.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
13:32

Megvan az új kormány végleges névsora

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
14:58

Németország a tervezettnél előbb leválhat az orosz gázról

Németország a vártnál korábban, 2024 helyett már 2022-2023 telén függetlenné válhat az orosz földgáztól Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter szerint. Ehhez fel kell tölteni a gáztárózókat, beüzemelni legalább két LNG-terminált és egy kicsit takarékoskodnia kell a német lakossági és ipari fogyasztóknak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
16:42

Orbán Viktor rengeteg minisztert cserélhet le

A Miniszterelnöki Sajtóiroda árulkodó közleményt adott ki arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kikkel egyeztetett az új kormány megalakításáról. Rengeteg új miniszter lehet a megalakuló kabinetben.o

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
14:06

Merész jóslat a háború végére

A nagyhatalmakkal is előfordul, hogy időnként elvesztenek egy-egy háborút, és könnyen lehet, hogy ez a sors vár Ukrajnában Oroszországra - véli a brit védelmi miniszter, de hogy miként képzeli ezt pontosan, arról homályosan fogalmazott.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:49

Egészségügyi miniszter is lehet Pintér Sándor

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendező, Gulyás Gergely által benyújtott törvényjavaslat egy új megnevezést – egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter – használ - vette észre a hvg.hu. Ez arra utal, hogy az új kormányban a Belügyminisztériumhoz kerülhet az egészségügyi terület.

Szerző(k): Domokos Erika