miniszterelnöki_kabinetiroda

06.
18.
20:35

Egy generáció felnő, ameddig a magyar állam lemond az útjairól

A héten derült ki, hogy a kormány koncessziós közbeszerzési eljárást írt ki a magyarországi autópálya-hálózat 35 éves üzemeltetésére és fejlesztésére. Lukács Tibor, a Közbeszerzési Hatóság korábbi főtitkára, közbeszerzési szakértő szerint több okból is szükség lesz a következő években az állami finanszírozás kiegészítésére - írja a Forbes.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
15.
10:40

Útkoncesszió: váratlanul hatalmas vagyont és bevételt szervez ki az állam

Útépítő körökben - tisztességes árazással - 7-8 milliárd euróra (2500-2800 milliárd forint) becsülik a kormánydöntéssel váratlanul piacra dobott gyorsforgalmi úthálózat koncessziós értékét - írja a 24.hu. A hazai úthálózat leendő magánüzemeltetőjének fejlesztési és fenntartási költségeit ugyanakkor fedezné az állami útdíjbevétel: tavaly matricaeladásból 53 milliárd, a teherjárművek útdíjából bő 220 milliárd forintot szedett be a NÚSZ Zrt.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
01.
14:07

A kormányzati hirdetések négymilliárdos osztalékot hoztak Balásy Gyulának

A kormányzati és állami céges hirdetéseket megjelentető, illetve kampányokat lebonyolító két Balásy-cég összesen 4 milliárd 208 millió forint osztalékot fizet a tulajdonosának - írta meg a friss céges beszámolók alapján a 24.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
30.
18:18

Koronavírus: nagyon megijedtek a magyarok a 3. hullám kezdetén

A koronavírus-járvány alatt volt egy hét, amikor 432 ezer magyar jelentkezett oltásért - derítette ki közadatigényléssel a hvg.hu. Ez a március eleji volt a legerősebb hét a regisztráció során, ami a járvány harmadik hullámának kezdete volt, a vírus brit mutációjának megjelenésekor. Hogy pontosan hány tájékoztató e-mailt küldtek ki a regisztráltaknak, nem közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
30.
15:49

Ismét áll a bál a Balatonnál - ocsmány, engedély nélküli bódéval fejleszti a Bahart a turizmust

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) engedély nélkül épített egy városképet rongáló, barna bódét jegypénztárnak a balatonalmádi hajókikötőbe. Az önkormányzat határozatban megtiltotta az építési tevékenységet és az eredeti állapot visszaállítását kéri a visszaállamosított hajózási cégtől, amely a közműmunkák miatt egy fát is kivágatott a mólón. A Bahart pénteken közölte, hogy "technikai okok miatt" szünetel a személyhajózás a kikötőből, de ennek okát nem részletezte.

Szerző(k): Domokos Erika