miniszterelnökség

06.
02.
21:57

Kiderült, az MCC vette meg Győr belvárosi hoteljét is

A többségi állami tulajdonban lévő Rába Járműipari Holding Nyrt. a múlt héten tette közzé a BÉT honlapján, hogy 1,455 milliárd forintért árverésen eladta a Győr történelmi belvárosában álló Konferencia Hoteljét, de azt nem közölte, ki a vevő. Az, akit sejteni lehetett.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
18.
11:18

Újabb béremelést jelentett be a kormány

Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
11.
09:07

Változik az ügyintézés a nyugdíj előtt állóknál - megszólalt a minisztérium

A napokban a Miniszterelnökség röviden bejelentette, hogy a nyugdíj előtt állóktól a jövőben csak a várható nyugdíjazást megelőző három és nem öt-nyolc évben kérhetnek adatokat az illetékes hatóságok. Lapunk utánajárt, mi lehet az oka e változásnak. Parádés választ kaptunk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
08.
14:24

Több változás jön a lakossági ügyintézésnél - megszólalt a Miniszterelnökség

Tovább egyszerűsödik mintegy hétszáz, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés a tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítással és a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetésével - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
03.
14:00

Ki fog dolgozni Paks II. megépítésén?

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódó munkaerő-tanulmány elkészítésére írt ki közbeszerzést a Miniszterelnökség, nettó 62 millió forint becsült ellenértékkel.

Szerző(k): Németh Géza
12.
31.
20:33

Gulyás: a miniszterelnöknél jobban senki nem ismeri a néplelket

Az embereket be kell vonni a döntésekbe - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu oldalon kedden megjelent interjújában. A politikus nem lát kultúrharcot a színházakat érintő törvényjavaslatban, Karácsony Gergellyel "pillanatnyilag korrekt" a viszonya, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivői kinevezésétől pedig a kormányzati kommunikáció hatékonyságának javulását várja. Az interjút az MTI szemlézte.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
14.
22:00

Kiderült, miért úszik fényárban a Puskás Aréna

A Puskás Aréna akkor is fényárban úszik, ha nincsenek benne rendezvények, éjfél után is ki vannak világítva az üres folyosók és lépcsőházak - írta a 24.hu. Most kiderült, miért.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
06.
19:43

Megkongatták a vészharangot a Balatonnál

A Balaton környéki rossz állapotú víziközmű-hálózat, az új központi balatoni szabályozási tervek, a tó algásodása és egy ipari kikötő építése miatt is aggódnak a balatoni polgármesterek, illetve a civilek.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
03.
11:59

Milliós fizetésemelést kapnak az állami szervek és hivatalok vezetői

Több mint egy tucat állami szerv, hivatal vagy intézmény vezetője és helyettesei részesülhetnek hatalmas fizetésemelésben egy kormánypárti törvényjavaslat szerint - adta hírül a Blikk.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
26.
21:38

Mi lesz az atlétikai stadionnal? - Így értelmezte Karácsony Gulyás szavait

A magyar Országgyűlésnek is fel kell ismernie felelősségét a klímavédelem ügyében, mégpedig minél előbb, mert "már nagyon szűk az az időablak, amikor a városok és kormányok cselekedni tudnak azért, hogy ez a bolygó, benne Magyarország és Budapest továbbra is élhető maradjon" - hangoztatta a főpolgármester kedden sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna