mnb-elnök

05.
12.
13:29

Új forintérmék jönnek a héten - az Európa-bajnokság tiszteletére

Egy ezüstből és egy színesfémből készült emlékérmét "kap" a foci-Eb.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
18:22

Orbán Viktor és Áder János is részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a kazanyi iskolai lövöldözés miatt

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is részvétét nyilvánította Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
11:12

A megugró inflációt ezzel magyarázza az MNB

Idén áprilisban az év/év infláció 5,1 százalék volt, míg a maginfláció és az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,1 százalékon alakult. Az előző hónaphoz képest az infláció 1,4 százalékponttal, míg a maginfláció 0,3 százalékponttal emelkedett. Az infláció emelkedését döntően az üzemanyagok árnövekedése okozta.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
10:00

A magyar társadalom jól-létének környezeti dimenziói - így látják az MNB elemzői

Egy ország jól-létét a gazdasági teljesítmény hagyományos mutatóin túlmenően számos faktor befolyásolja, például az alapszolgáltatások hozzáférhetősége, az egészségügyi állapot, a társadalmi kohézió, illetve a természeti környezet állapota. Mindezek mérése kevésbé egységes, mint a gazdasági teljesítményé, de az utóbbi években gyors ütemben fejlődik. Elemzésünkben a természeti környezet társadalmi jól-létre gyakorolt hatásának mutatóit foglaljuk össze. Magyarország e mutatókban a globális ranglisták első negyedében vagy még előrébb szerepel, de több területen van még tér az előrelépésre.

Szerző(k): Napi.hu
05.
11.
07:54

A cégek már fizetik az adósságukat

A hiteltörlesztési moratóriumot igénybe vevő vállalati ügyfelek a védőernyő miatt megspórolt összegeket döntően a mindennapi működésre fordították, és többségük idén év elején már visszatért a törlesztéshez - írta a Világgazdaság kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felmérése alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
18:49

Von der Leyen óvatos és összehangolt nyitásról beszélt

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelenthet gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozót követően szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
16:52

Sosem volt még ennyi pénzük a magyaroknak - mutatta ki az MNB

Jóformán minden értékpapírtípusból rekord mennyiséget halmozott fel a lakosság. Az állampapír maradt a legnépszerűbb befektetés, de a befektetési jegyek és a részvények állománya is történelmi csúcson van.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
18:33

Bevihetik az erdőbe Franciaországot a fiatalok

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
16:14

Történelmi csúcson a lakáshitelezés

Tovább nőtt a háztartások és a vállalatok hitelállománya az idén. Az utóbbiaké történelmi csúcson van, a háztartásoké rohamléptekkel közelíti a historikus rekordot. Sosem látott mennyiségű lakáshitelt vettek fel az ügyfelek márciusban, a babaváró is régen volt olyan népszerű, mint most.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
05.
20:09

Putyin hátraléphet, mert utolérte a hanyatlás

Az Oroszországban az elmúlt 20 évben Vlagyimir Putyin államfő irányításával kiépült politikai rezsim története láthatóan új szakaszába lépett, miután a stabilitását biztosító korábbi módszerek egy része kevésbé használható. Az elnök legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud visszatérni a régi szép időkhöz.

Szerző(k): Komócsin Sándor