mobilitás

06.
15.
11:50

Egy nap alatt elfogyott az e-autók első pályázható keretösszege, ezért inkább megnyitották a teljes pénzeszsákot

Az elektromos autók állami támogatási programja iránt olyan nagy volt a roham, hogy a pályázatok benyújtásának kezdete után lefagyott az oldal. Az IFKA a nyomásnak engedve a teljes keretösszeg határáig újraindította az elérhetőséget.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
12.
15:15

A magyarok a legsúlyosabb halálozási helyzetben sem képesek nyugton maradni

Anonim mobiladatok elemzéséből arra lehet következtetni, hogy a magyarok még a leghúzósabb halálozási adatok mellett is igencsak visszafogottan veszik komolyan a korlátozásokat. Pedig az otthon maradás még mindig a járvány megfékezésnek egyik legfontosabb eszköze.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
01.
11:41

Bármi jött is tavaly, az ALTEO nagyot ment

A koronavírus miatt kialakult gazdasági helyzet dacára is kimagasló eredménnyel zárta a 2020-as évet a leginkább villamosenergia termelőként és szolgáltatóként ismert ALTEO. Az újgenerációs energiaszolgáltató igazolta, hogy fő profittermelő tevékenységeinek dinamikáját a járványhelyzet sem képes visszafogni.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
22.
19:31

Újra fellángolhat a nemzetközi fuvarozás körüli vita

Kavart némi felzúdulást tavaly, amikor az uniós döntéshozók zöld utat adtak a közúti szállítási ágazat reformját célzó úgynevezett mobilitási csomagnak. A több tagállam által ellenzett irányelvnek volt két olyan rendelete, amely nem volt része az Európai Bizottság javaslatának, így azokat hatástanulmányoknak sem vetették akkor alá. Ezt most az Európai Bizottság pótolta, az eredmények pedig úgy tűnik az elégedetlen tagállamok érveinek adhatnak egy löketet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
11.
20:42

Irányt vált a Kia autógyár

Az elektromos autókra, a mobilitási szolgáltatásokra és a speciális feladatok ellátására szánt járművekre helyezi át tevékenysége súlypontját a dél-koreai Kia autógyár - közölte a Kia Motors Hungary az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
09.
22:37

Újabb állami vállalat jött létre

Zöldülhet a közösségi közlekedés több állami vállalat együttműködésével - hangsúlyozta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten, ahol bejelentették, hogy az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztésére Mobiliti Volánbusz Kft. néven közös vállalatot alapított az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. és a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
25.
12:21

Tömegek hagynák el Londont a brexit és a járvány miatt

Egy felmérés szerint a londoniak több mint egyharmada fontolóra venné a város elhagyását a brexit és a járvány együttes hatására. A City újra fel szeretné találni magát, hogy vonzó tudjon maradni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
12.
14.
11:18

Megalakult a Jövő Mobilitása Szövetség

Megalakult idén ősszel a Jövő Mobilitása Szövetség, amelynek célja, hogy népszerűsítse a fenntartható közlekedési megoldásokat, illetve képviselje a szakmát. A szervezetnek már 24 nagyvállalati tagja van.

Szerző(k): Szász Péter
10.
31.
12:32

Újabb milliárdokkal támogatják a munkásszállások kialakítását

November elejétől ötödik alkalommal lehet pályázni a munkásszállások kialakítására meghirdetett központi munkaerőpiaci program forrásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
26.
12:42

A kormány az Európai Bíróságon támadja meg az egyik uniós irányelvet

A magyar kormány keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásainak megsemmisítése érdekében 2020. október 26-án. A rendelkezések aránytalan pénzügyi és adminisztrációs terheket rónak az európai fuvarozó vállalkozásokra, a kifogásolt követelmények némelyike sérti a diszkrimináció tilalmát, ellentétes az uniós klímavédelmi célokkal vagy végrehajthatatlanok - véli a magyar kormány.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna