monetáris

05.
13.
13:22

Látványosan felpörög a magyar gazdaság a második félévben

A járvány és az infláció határozza meg a 2021-es évet, amit Magyarország minden várakozás szerint jó gazdasági teljesítménnyel zárhat. A CIB Bank legújabb makrogazdasági kitekintője alapján kifejezetten jók a hazai kilátások, többek között a magas átoltottság okán, amivel hamarabb lehetett megkezdeni a nyitást.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
06:20

Erősebb inflációtűrésre intette az ECB-t a monetáris tanács egyik tagja

A finn jegybank kormányzója szerint az euróövezeti központi banknak (EKB) az amerikai Federal Reserve példáját követve toleránsabban kellene kezelnie az inflációs cél túllépését, különös tekintettel arra, hogy az euróövezeti infláció üteme hosszú évek óta meglehetősen lanyha.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
06.
23:30

Nem változtatott az alapkamaton a török jegybank

A piaci várakozásokkal összhangban változatlan szinten hagyta Törökország központi bankja az alapkamatot. A jegybank monetáris politikai bizottsága csütörtökön tartott ülésén 19 százalékon tartotta az irányadó, egyhetes repokamatot. A testület megismételte ígéretét, miszerint az infláció felett tartja a kamatszintet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
19:02

Hiába minden, Európa egyszerűen nem tud elég jó lenni

Sosem produkáltak még ennyire jó negyedévet az európai tőzsdei cégek mint most. A befektetőknek a jelek szerint ez azonban már nem elég, a jó hírekre nem tudnak emelkedni az árfolyamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
02.
10:55

Korai temetni még a bitcoint

Annak ellenére nem kell még temetni a bitcoin árfolyamában az emelkedő trendet, hogy egy jó 25 százalékos esést is átélt az elmúlt hetekben a kriptodeviza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
27.
14:00

Tartotta az irányt a magyar jegybank

Nem történt változás a fő feltételekben a Magyar Nemzeti Bank havi kamatdöntő ülésén. Ez meg is felelt a várakozásoknak, a körülményekhez képest kedvezőek a makrogazdasági adatok, nincs lépéskényszerben a monetáris tanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
25.
07:55

Kamatdöntésre, kereseti- és munkaerőpiaci adatokra figyelhetünk a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülése tarthat számot - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
18:24

Dr. Végzet a legszörnyűbb kísértet visszatértét jósolja

Nouriel Roubini, akit negatív előrejelzései miatt dr. Végzetnek csúfolnak, arra számít, hogy a következő években nem egyszerűen inflációt eredményez a kormányok költekezése és a jegybankok laza monetáris politikája, hanem a legrosszabb zombi feltámadásához, az 1970-es évek stagflációjának visszatéréséhez vezet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
14:39

Elszálltak az árak, lépett az ukrán jegybank

Az ukrán központi bank az elemzők által vártnál jelentősebb kamatnövelésről döntött csütörtökön, és ezzel már a második egymást követő hónapban emelt kamatot - írja az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika