montenegró

06.
19.
12:25

Újabb balkáni turistacélpont lazít

Tovább enyhített a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon Montenegró, szombattól a járvány előtti munkarend szerint üzemelhetnek a vendéglátóhelyek, a fogadóirodák, valamint a kulturális és oktatási intézmények.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
10.
15:22

Elindult Montenegró új nemzeti légitársasága

Június 10-én elindult az Air Montenegro első járata a szerb fővárosba, jövő hónapban már Frankfurtba is repülne a cég. Montenegró új nemzeti légitársaságát idén év elején alapította meg az ország kormánya ToMontenegro munkanéven, a Montenegro Airlines 2020. végi csődjét és leállását követően - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
06.
05.
13:32

Montenegróban a lakosság több mint 30 százaléka kapta meg az első oltást

A nagykorú lakosság 30,5 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját Montenegróban - közölték az ország oltási kampányt népszerűsítő internetes oldalán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
14:16

Debütál az új montenegrói légitársaság, már lehet foglalni a jegyeket

Megkezdte a jegyeladást hétfőn a ToMontenegro elnevezésű új montenegrói légitársaság, amelynek repülőgépei június 10-től közlekednek - közölte a podgoricai sajtó.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
23.
10:33

Koronavírus: hónapok óta nem történt ilyen a Balkánon

Nem volt halálos áldozata a Covid-19 betegségnek Koszovóban és Montenegróban az utóbbi 24 órában, amire hónapok óta nem volt példa.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
15.
08:51

Koronavírus: nyitás az Adria egyik partján, mehetnek a turisták

Montenegró minden határát megnyitja a jövő héten - jelentette be szombaton Zdravko Krivokapic miniszterelnök

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
18:04

Montenegróba is lehet utazni magyar védettségi igazolvánnyal

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, a megbeszélés fő témái közül kiemelve a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerését, ami nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
08.
10:12

Van ország, ami várja az oltatlan turistákat is

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak - közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
18:48

Az EU több mint félmillió adag vakcinát küld a nyugat-balkáni országoknak

Az Európai Unió (EU) 651 ezer adag vakcinát szállít a nyugat-balkáni országokba a koronavírus ellen - írta a helyi sajtó kedden, Várhelyi Olivérre, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagjára hivatkozva, aki egy nappal korábban balkáni körútja első állomására érkezett Belgrádba. Bosznia-Hercegovinába 10 530 Pfizer/BioNTech-oltóanyag érkezett - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
25.
09:18

Szlovéniában is enyhítenek a korlátozásokon

Egyhetes iskolai szünet kezdődik Szlovéniában hétfőn, egyben további enyhítésekre lehet számítani az országban, például újra megnyithatnak a hotelek, az egészségügyi szakemberek és az illetékes miniszter viszont mindenkit arra kér, ne engedje még el magát teljesen, mindenki tartsa be a szükséges intézkedéseket - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter