moratórium

04.
13.
10:58

Megéri most kilépni a hitelmoratóriumból?

Sokan most szembesülnek csak azzal, hogy a törlesztési moratórium hatására hitelük futamideje nő, így pedig nagyobb összeget kell végül visszafizetniük a bank részére. Minél magasabb a hitel kamata és minél tovább van valaki moratóriumban, annál nagyobb lesz a pluszkiadás.

Szerző(k): Domokos László
04.
09.
09:21

"Horrorral" végződött a hitelmoratórium

Megjárta egy család azzal, hogy nem gondolta végig alaposan, hogyan kombinálja a hitelmoratórium igénybevételét és az előtörlesztést. Százezrekben mérhető kellemetlen meglepetés lett a vége.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
09.
09:01

Pénzügyi békéltetés: sok egyezséget kötöttek a bankok a moratóriumos vitákban

A pénzügyi intézmények gyakorta hajlottak az egyezségre vagy a problémák méltányos rendezésére ügyfeleikkel a pénzügyi békéltetők előtt a törlesztési moratóriumhoz kötődő ügyekben a fizetési stop első évében. Tipikus jogvita volt a moratóriumba belépéskor - vagy épp a fizetés újrakezdésekor - az egyes törlesztések megfelelő elszámolása vagy a hitelkártyák felhalmozódott kamatainak rendezése. A moratórium kezdete előtt lejárt záloghitel-szerződés viszont nem kerülhetett a moratórium védőernyője alá, s az ügyfél azt sem szabhatta meg, hogy a bank a tőke- vagy kamattartozásra fordítsa-e a moratórium alatt teljesített esetleges befizetéseit.

Szerző(k): Napi.hu
03.
26.
07:06

Mi lesz a hiteltörlesztőkkel a moratórium után? Gondok jöhetnek válságágazatokban

A lakossági ügyfelek többsége tovább fogja tudni fizetni a hitelét a moratórium után a bankok szerint. A cégek közül a válságágazatokban viszont komoly problémák várhatók, a vállalati hiteleket egyenként kell majd átstrukturálni a nehéz helyzetbe került cégeknél. További jogszabály-módosításokat sem tart kizártnak a szektor, ha elhúzódik a válság, az átütemezésnél az állami hitelprogramok is jól jöhetnek.

Szerző(k): Herman Bernadett