moratórium

05.
14.
10:11

Jön a hosszabbítás: a választásokig nem kell törleszteni a hiteleket

Június 30. után is folytatódik a törlesztési moratórium, sőt a választásokig nem kell majd törleszteni annak, aki nem akar - írta a Portfolio.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
14.
09:00

A bankokkal tárgyal a magyar kormány

A Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal folytatott egyeztetéseket követően dönt a kormány a hitelmoratórium sorsáról – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese a Világgazdaságnak.

Szerző(k): Domokos László
05.
12.
08:29

Áram és gáz: változás a szolgáltatóknál, durva áremeléssel

Szépen csöndben újraindították a közműszolgáltató cégek a kikapcsolásokat, amit egybekötöttek a visszakapcsolási díjak emelésével. Az áramszolgáltatók esetén brutális a drágulás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
12.
07:28

Hitelmoratórium: mentőöv jöhet?

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
07.
13:15

Sorsdöntő három hónap előtt a kkv-szektor

Hamarosan véget ér a hitelek fizetési moratóriuma, megmérettetnek a kkv-k: képesek-e újra megélni az olykor teljesen megváltozott piacon. Eddig a többség jól döntött, akár a moratóriumot választotta, akár kimaradt a könnyítésből. A következő három hónapban viszont sokuk felett pálcát törnek majd az ügyfelek.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
07.
10:29

OTP: a második negyedévben be fog robbanni a magyar gazdaság

Kiváló negyedévet zárt az OTP, mivel az idén nem volt szükség komolyabb céltartalékolásra. A moratórium végétől nem tart a bank, a külföldi leányoknál sem volt ebből probléma, az ügyfelek többsége rendben fizette tovább a hitelét.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
10:35

Két hónap sincs már hátra a hitelmoratóriumból: ez vár a családokra

A GKI Gazdaságkutató Zrt. egy ezer fős, reprezentatív mintán végzett közvélemény-kutatásban vizsgálta a lakossági hitelmoratórium megszűntetésének hatásait a háztartásokra. A legkiszolgáltatottabb helyzetben a havi 150 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkező háztartások vannak, a hitelmoratórium megszűntetése után a törlesztés jövedelmük 72 százalék feletti részét emésztené fel.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
30.
11:13

Csődhullám ömlik mindjárt a nyakunkba

Hatalmas csődcunami fenyeget Európában, ha a kormányok megkezdik visszavonni a járvány idején adott támogatásokat - figyelmeztet az Európai Rendszerkockázati Testület jelentése. Célzottabb segítség kellene az életképes cégek megmentéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
29.
15:06

Sokan megüthetik magukat a hitelmoratóriummal

Szerencsére a felfüggesztést igénybevevők többségének nem romlott látványosan az anyagi helyzete.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
20.
19:27

OTP: a moratóriumban lévő céges ügyfelek tizede kerülhet bajba a moratórium után

A szlovéniai bankvásárlással kapcsolatos terveket nem kommentálta az OTP, de nagyon jól illeszkedne a bank terjeszkedési stratégiájába a Nova KBM megvásárlása. Több országban is venne bankot a magyar pénzügyi csoport, amely arra számít, a moratórium lejárta után a vállalati adósok tizede kerül majd nehéz helyzetbe.

Szerző(k): Herman Bernadett