moszkva

05.
02.
16:56

Koronavírus: tíz napra leáll Oroszország

Folyamatos munkaszünetet rendeltek el május 1. és 10. között Oroszországban, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
25.
13:33

Moszkvában kissé gyorsul a járvány

Oroszországban országos szinten gyakorlatilag az előző heti szinten maradt az elmúlt hét nap alatt diagnosztizált új koronavírusos fertőzések száma, Moszkvában viszont immár hatodik hete mutattak ki növekedést - írja az MTI a TASZSZ hírügynökség nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
17:58

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki, miután Oroszország nem teljesítette Prága azon követelését, hogy csütörtök délig engedélyezze a Moszkvából kiutasított cseh diplomaták visszatérését munkahelyükre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
22:51

Tüntetések Moszkvában és Szentpéterváron, sok embert őrizetbe véttek

A hatósági tilalom ellenére tüntetések voltak szerda este számos orosz városban, köztük Moszkvában és Szentpéterváron Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikus szabadon bocsátása mellett - jelentette az MTI moszkvai tudósítója. Mintegy ezer embert őrizetbe vettek a rendőrök.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
20.
13:26

Repülési korlátozást vezettek be az oroszok

Korlátozta április 20-24. között a repülést Oroszország a Krím és a Fekete-tenger egy része fölött - derült ki a nemzetközi légügyi értesítési rendszeren (NOTAM) kedden megjelent értesítésből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
17:54

Aggódnak Navalnij életéért, tüntetéseket szerveznek a támogatói

Tüntetést hirdettek meg szerdára az orosz nagyvárosokban a pokrovi börtönben fogvatartott, és egy ideje éhségsztrájkot folytató orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij hívei. Az ellenzéki politikus azért kezdett éhségsztrájkba, mert egészségügyi panaszai ellenére nem kapott megfelelő orvosi ellátást a börtönben.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
17.
13:57

Lemondta moszkvai útját a cseh kormányfőhelyettes

Lemondta szombaton a jövő hét elejére tervezett, már nyilvánosan bejelentett moszkvai látogatását Jan Hamácek cseh kormányfőhelyettes, belügyminiszter és megbízott külügyminiszter - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna