moszkva

05.
25.
14:55

Putyin menekültválságra számít, a nyugati közvélemény belefáradhat a szankciókba

Szakértői beszélgetést rendeztek a gazdasági szankciókról, melyen elhangzott, hogy bár sokan kételkednek ezek hatékonyságában, valójában nincsen értelmes alternatívájuk, hiszen az már a háborús cselekmények kategóriájába esne. Krekó Péter szerint a nyugati közvélemény idővel elfordulhat a szankciós politika támogatásától, miután az emberek a pénztárcájukon is érezni fogják ezek hatásait.

Szerző(k): Nagy Martin
05.
22.
17:42

Felélesztik az oroszok a Moszkvicsot

A Moszkvics márka visszatérhet Oroszországban, mivel Moszkva átveszi a Renault tulajdonában lévő eszközöket, miután a francia autógyártó kivonult az országból. A Renault jelképes összegért, egy rubelért szabadult meg az AvtoVAZ-ban birtokolt 68 százalékos részesedésétől.

Szerző(k): Szász Péter
05.
18.
07:08

Hatalmas a pánik egy ultraluxus iparágban az oroszokat sújtó szankciók miatt

Az orosz gyémántbányászati óriásvállalatra vonatkozó amerikai korlátozások pánikot keltenek az egész iparágban. A kereskedők megoldási lehetőségeket keresnek, hogy továbbra is megcsapolhassák a világ egyik legfontosabb drágakőforrását.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
14:37

Putyin szerint Kijev nukleáris fegyverek beszerzésére készült

A feltételezésekkel ellentétben a május 9-i Győzelem napján elmaradt a hadiállapot kihirdetése, Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati fenyegetésről és az elesett katonák támogatásáról mondta el rövid beszédét a Vörös téren, ahol a náci Németországot legyőző, amerikai veteránokat is szívesen látta volna.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
09.
13:45

Újabb szankciós pakkot kapott Moszkva

Ismét újabb kereskedelmi szankciókat jelentett be Oroszország ellen a brit kormány - írta meg az MTI londoni tudósítója.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
13:33

Nem működik a jól bevált kiskapu az orosz cégekből menekülőknek

Az orosz jegybank közleménye szerint jelentősen megszigorították a külföldi letéti igazolásokból visszaváltott orosz részvények eladását. Így a jövőben még nehezebb lesz kiszállnia az orosz tőzsdei cégekből azoknak a befektetőknek, akik ilyenbe ragadtak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András