mt��

07.
17.
15:05

Elhunyt Fülöp Ferenc akadémikus

Elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja szombat reggel; az MTA Kémiai Tudományok Osztályának és az MTA szegedi területi bizottságának korábbi elnöke 69 éves volt - tudatta az MTA kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
17.
14:48

Ezek most a legjobb strandok a Balatonnál

A Balatonnál idén 43 strandnak ítéltek oda Kék hullán zászló minősítést, a legtöbb pontszámot a csopaki Községi strand kapta, de összesen 24 strand érdemelte ki az ötcsillagos minősítést. Négy csillagot 16, míg három csillagot három strand kapott.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
14.
11:41

Jövőre lehet magyar Michelin-kalauz

A francia Michelin Travel Partnerrel szerződött a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a "Michelin Kalauz és gasztronómiai válogatás" feladatra, nettó 898 500 euró (mintegy 320 millió forint) összegért. A projekt nyomán jövőre lehet magyar Michelin Guide is.

Szerző(k): Németh Géza
07.
12.
11:43

Szabályok: egy nyugdíj előtt álló munkavállalót így lehet szélnek ereszteni

Védett korú munkavállalóra milyen felmondási szabályok vonatkoznak? Hogyan szüntetheti meg a cég a dolgozó munkaviszonyát? Az adózóna.hu olvasójának kérdésre Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
10.
12:33

Drámai helyzetről számolt be a szállodaszövetség elnöke

Legfeljebb félgőzzel és a szokásos személyzeti létszám egyharmadával működnek a budapesti szállodák, miután a dolgozók 40-50 százaléka hagyta el a szakmát a járvány alatt, és ennek csak egy része tért vissza. A hotelek fenntartói jelentős bevételkiesésre, ugyanakkor drámai munkaerőhiányra panaszkodnak - derül ki az ATV Híradójának riportjából.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
07.
20:45

Szorosabbra fűzi Magyarország a turisztikai kapcsolatait Szerbiával

Szorosabb turisztikai kapcsolatok elősegítésére hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és Szerbia Nemzeti Turisztikai Szervezete szerdán Budapesten - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
05.
23:00

Az MTVA 20 milliárdos eredménnyel zárt tavaly

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eredménykimutatása szerint tavaly 20,5 milliárd forint adózott eredménnyel zárt. Ez szeptember végén még csak 10,5 milliárd forint volt - írja az Mfor.hu. A központi költségvetésből tavaly 101,6 milliárd forintot kapott a közmédia.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
02.
14:47

A magyarországi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 1,5-szerese lehet a tavalyinak

A magyarországi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az idén elérheti a 30 milliót, ami a 2019-ben mért 41 millióhoz képest alacsonyabb, de a tavaly elért 22 millióhoz képest majdnem 1,5-szeres növekedés - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, pénteken közzétett podcast adásában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
30.
10:31

Poszt-covid-jelenségek kutatására hirdet pályázatot az MTA

A koronavírus-járvány okozta egészségügyi, társadalmi, kulturális problémák feltárására és a megoldás kutatására hirdetett „Post-covid pályázat 2021" címmel kétéves, úgynevezett nagy kockázatú pályázatot a Magyar Tudományos Akadémia. A pályázati keret két évre 400 millió forint, amiből 6-12 pályázat támogatható.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
29.
14:26

Lakásépítők, felújítók, figyelem: nagy bejelentésre készül a kormány

Napokon belül bejelenti a kormányzat, miként reagál arra a jelenségre, hogy az építőanyagipar akár száz százalékot meghaladó mértékben emelte az árakat, amivel lényegében lenyelik a családoknak, az otthonteremtéshez szánt támogatást - idézi a Magyar Hang Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóját, amelyet Eduard Heger új szlovák kormányfővel közösen, a Karmelita kolostorban tartott.

Szerző(k): Szepesi Anita