munkáltató

06.
16.
10:35

Ha biciklit akar olcsón, eljött a nagy lehetőség

Sokak számára örömteli hír lehet, hogy 2022. január 1-től adómentes lesz a munkáltató által biztosított kerékpár magáncélú használata.

Szerző(k): Domokos László
05.
31.
12:49

Rákérdezhet-e a főnök az oltásra? Továbbra sem egyértelmű a válasz

A munkáltatók számára egyre sürgetőbb kérdés, hogy megkérdezhetik-e a munkavállalóktól, hogy beoltották-e őket, megtehetik-e, hogy csak a beoltott alkalmazottakat engedik vissza az irodába, vagy biztosíthatnak-e extra fizetett szabadnapokat azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az adatvédelmi hatóság iránymutatása a legtöbb kérdésre továbbra sem egyértelmű – foglalják össze a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti adatvédelmi szakértői.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
19.
19:34

ITM: már tízezren helyezkedtek el a kormány munkaerő-támogatási programja segítségével

Sajtóközleményt adott ki az MTI-nek a hazai foglalkoztatási helyzetről és a Vállalatok munkaerő támogatási programjáról az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakállamtitkársága.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
07:19

Májusra is kiterjesztik az adómentességet a megszorult ágazatokra

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
11:51

Vírustagadók a munkahelyeken: jogszerű is lehet a kirúgásuk

Mit lehet tenni akkor, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg a koronavírus létezését vagy annak súlyát megkérdőjelező nézeteit, illetve a védelmi intézkedéseket feleslegesnek vagy túlzónak tartja? A jogi szakértő szerint ez - bizonyos esetekben - jogszerű felmondási ok is lehet a munkáltató részéről.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
12:53

Koronavírus: tudhatja a munkáltató, hogy be vagyunk-e oltva?

A járványhelyzet szükségessé teheti a cégek számára, hogy tisztában legyenek azzal, védettek-e már kollégáik a koronavírussal szemben. Az ehhez kapcsolódó személyes adatokat különös körültekintéssel kell kezelni, mert a jogellenes eljárás több millió forint bírsággal is járhat - hívta fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Szerző(k): Domokos László
03.
09.
15:15

Állásinterjún szóba sem jöhet a Covid-19 elleni oltás

Nagy bajba kerülhet a munkaadó, ha a koronavírus elleni oltás a munkavállalóval kapcsolatban szóba kerül. Alkalmas lehet arra ugyanis, hogy a jelentkező megítélését pozitív vagy negatív irányba lendítse ki. Felmondásnak sem lehet alapja, ha valaki megtagadja a vakcina felvételét.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
05.
19:33

Kötelezővé teheti a munkáltató a védőoltást?

Magyarországon egyelőre nem írhatják elő a munkavállalók számára a védőoltást, de a törvényhozás dönthet úgy, hogy kötelezővé teszi az. Tesztre azonban kötelezhetők a dolgozók. Külföldön van olyan hely, ahol oltás nélkül nem lehet belépni a munkahelyre.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
04.
14:00

Fizetésforradalmat indít Brüsszel

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő a bérek átláthatóságáról annak biztosítása érdekében, hogy az EU-ban a nők és a férfiak egyenlő munkáért egyenlő díjazásban részesüljenek - közölte az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
01.
16:46

Asztalra csapnak a dolgozók: határozatlan idejű sztrájk jön Makón

Kedd 14 órától határozatlan idejű sztrájkba kezdenek a makói gumigyár dolgozói, miután az eddigi munkabeszüntetések után sem született megállapodás a sztrájkot szervező érdekképviselet és a munkáltató között. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség szerint a cég nem hajlandó követeléseikről tárgyalni, és csak az időt húzná - írja a Népszava.

Szerző(k): K. Kiss Gergely