munkaerő

06.
21.
18:41

Hiába a nyitás, súlyos bajaik vannak a vendéglátósoknak

Úgy tűnik, a szektorból kieső dolgozók máshol találták meg a járvány idején a nekik megfelelő elfoglaltságot.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
20.
07:21

Több bért kapnak bevándorlók, mint a hazaiak

Lengyelországban olyan erős a munkaerő-kereslet, hogy az Ukrajnából érkező vendégmunkások esetenként jobb bérre számíthatnak, mint lengyel kollégáik. Sokan hazatértek a járvány miatt, akiket igyekeznek visszacsábítani a lengyel cégek.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
15.
21:03

A fákon rohadt meg a citrom Ausztráliában

Rengeteg citrom romlott meg az ausztrál gazdáknál, mert nem találtak elég szedőt, ráadásul a szupermarketek is kevesebb gyümölcsöt kértek - írja a magyarmezogazdasag.hu.

Szerző(k): Szász Péter
06.
14.
19:10

Létszámbővítést terveznek a német kkv-k

A német kis- és középvállalatok negyede tervezi alkalmazottai számának növelését a pandémiát követően a Handelsblatt hétfői számában idézett felmérés alapján. A szakemberhiány a megkérdezettek 73 százalékának jelent gondot, míg az őszi felmérésben 67 százalék volt az arány.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
07.
15:39

Diákok nélkül nemigen lenne nyaralás a munkavállalóknak

Nyáron, az iskolai időszak végével a diákok nagy része munkalehetőség után néz, hogy abból finanszírozhassa a nyaralását, szórakozását vagy éppen a következő szemeszter tandíját. De miért éri meg a munkáltatóknak diákokat alkalmazni, pár hónapra betanítani őket, ha kis túlórával a főállású kollégák is el tudják végezni a szükséges plusz munkát?

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
07.
13:19

Rég látott, de örömteli bajokkal küzdenek a boltok

Megindult a kilábalás, de nem csak a boltokban, ez látszik is az eladókeresési lázon. Lopakodik vissza a boltos munkaerőhiány. A bolti dolgozók, eladók, árufelöltők, pénztárosok kapósabbak lettek a munkaerőpiacon.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
03.
16:27

A pandémia óta először esett 400 ezer alá az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

Tovább csökkent, a pandémia kezdete óta először esett 400 ezer alá az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, jelezve, hogy lendületesen bővült a foglalkoztatottság májusban - írja az MTI a washingtoni munkaügyi minisztérium adatai nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
06.
02.
10:06

Jól fizetnek a kölcsönemberek

A koronavírus-járvány okozta kedvezőtlen gazdasági környezetben is jó eredményeket ért el a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Work Force.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
27.
12:38

Sokkoló helyzet a kormányablakoknál, ügyintézésnél a legrosszabbra készüljön

Kígyóznak a sorok a kormányablakoknál, május 25-étől időpontfoglalás nélkül is lehet ügyet intézni, a várakozási idő azonban több órás is lehet. A közalkalmazotti érdekképviselet vezetője szerint a kormányhivataloknál továbbra is fennáll a munkaerőhiány. A Miniszterelnökség az ATV megkeresésére azt írta: a feladatellátáshoz szükséges személyi állomány rendelkezésre áll, az ügyfélforgalom érthető okokból növekedett meg.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
27.
10:21

Még soha nem volt ekkora baj a boltokban

Soha nem dolgoztak a boltokban olyan kevesen, mint 2021 első negyedévében. A foglalkoztatottak száma 27 ezer fővel kisebb volt, mint egy évvel korábban, de a 2020-as átlaghoz képest is 20 ezres a leépülés.

Szerző(k): Molnár Csaba