munkaerőpiac

05.
05.
15:42

A vártnál kisebb volt a javulás az USA-ban

Erőteljesen nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban áprilisban, jelezve, hogy a gazdasági fellendülés tovább erősödött a második negyedév elején a masszív kormányzati támogatásnak és a koronavírus elleni gyors védőoltási kampánynak köszönhetően - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból az MTI híre szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
13:56

Rég nem látott veszély leselkedik a magyar gazdaságra

A munkaerő iránti kereslet összességében még nem érte el a járványhelyzet előtti szintet és szektoronként is eltérő képet mutat a piac, de már vannak olyan területek, ahol újra munkaerőhiány van. Így például nincs elég ember az élelmiszeriparban, feldolgozóiparban, bizonyos kereskedelmi területeken és a nyáron várható nyitatással, a balatoni turizmus beindulásával újabb több ezer emberre lesz szükség hirtelen.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
05.
13:03

Új programokat indít Magyarországon a Google

Bár a koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, még bőven van hova fejleszteni a magyarok digitális ismereteit. A Google partnereivel együtt ebben segít vállalkozóknak, startupoknak és magánszemélyeknek, hogy felpörgeti az 5 évvel ezelőtt indított Grow with Google oktatási programot.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
22:11

Nyitva maradnak az amerikai pénzcsapok

Marad a nulla közeli kamat, és esze ágában sincs, még csak elvi szinten sem, beszélni az amerikai jegybanknak arról, hogy visszafogja gazdaságékítő tevékenységét. Jerome Powell elnök szavai szerint a munkaerőpiaci folyamatok javulásáig ilyesmiről beszélni sem érdemes.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
27.
19:19

A számok rácáfoltak a kormány munkanélküliségi állításaira

A munkaerőpiacon a 2008-09-es pénzügyi válságnál jelentősebb sokkot okozott a járvány első hulláma, a foglalkoztatottsági adatokból pedig az sejlik, hogy nem igazán sikerült kivédeni a járvány hatásait - legalábbis az első hullámban. A kisebb cégeket is jobban megviselte a járvány, mint a nagyobbakat, a kicsik eltűnésével viszont munkahelyek is eltűnnek, ami a kilábalás szempontjából nem jó jel - derült ki a Magyar Közgazdasági Társaság online rendezvényén, ahol szakértők a járvány első hullámának hatásairól beszélgettek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
25.
07:55

Kamatdöntésre, kereseti- és munkaerőpiaci adatokra figyelhetünk a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülése tarthat számot - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
15:27

Egyre kevesebb munkavállalót bocsátanak el az USA-ban

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, hétről hétre egyre kevesebb munkavállalót bocsátanak el, és egyre több új munkahely jön létre, ahogy a járvány utáni újrainduló gazdaság utat enged a felgyülemlett keresletnek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna