munkahely

05.
24.
14:34

Az Aldi 300 informatikust vesz fel, otthonról is végezhető a munka

Megduplázza létszámát Magyarországon az Aldi informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft. (AIIS), a vállalat 300 olyan informatikai munkahelyet hoz létre, amelyek jó része otthonról is ellátható feladatokból áll - közölte az Aldi kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
17:46

A budapesti takarítóknak vagy szakácsoknak nincs gondjuk az elhelyezkedéssel

Budapesten van a letöbb betöltetlen álláshely, legkönnyebben szakácsok, takarítók és raktárosok tudnak elhelyezkedni.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
16.
11:25

Frissen végzett fiatalokat már a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalata, a Lufthansa Systems Hungária Kft. idén is elindítja IT Young Professional Programját, amelybe általános szoftverfejlesztési ismeretekkel rendelkező fiatalok jelentkezését várja, akik a cég budapesti és szegedi csapatainál kezdhetik meg karrierjük építését - jelentette be a vállalat. A program teljesítését követően a munkavállalók légiközlekedési informatikai rendszereket fejleszthetnek, üzemeltethetnek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
09.
12:20

Látványos változás történt a magyar kiskereskedelmi piac egyik új szegmensében

Soha nem látott növekedést produkált a méltányos kereskedelmi, azaz fairtrade termékek forgalma hazánkban. Ezt a piacot a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) méri Magyarországon, most készültek el a legutóbbi, 2020-as évre vonatkozó mérések. Az ilyen minősítésű kávé, tea, kakaó és csokoládé termékekből legalább 6,9 milliárd forintért vásároltak a magyarok, ami a kategóriák összforgalmának 3,5 százalékát tette ki. A valós fogyasztás ennél nagyobb lehet.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
09.
10:12

Fordulóponthoz érkeztek az ukrajnai menekültek Lengyelországban

Az orosz-ukrán háború kitörése óta Lengyelországba érkezett, és ott is marad menekültek nagyjából tíz százaléka talált már munkát magának a legális vagy a feketegazdaságban, ami azt jelenti, hogy már hat számjegyű a foglalkoztatottak száma.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
15:20

Egyre vonzóbb a home office lehetősége, sokan inkább felmondanak érte

Miután a cégek és a dolgozók is megtapasztalták, hogyan tudnak a lehető leghatékonyabban működni a home office és a hibrid munkavégzés keretei között, mostanra már a távmunka egyes formáinak lehetősége jelentős arányban alapvető igénnyé vált a munkavállalók részéről.

Szerző(k): Domokos László
05.
04.
07:44

Tömeges felvételre készül a NAV

Pozíciók sokaságára keres embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a több mint nyolcvan álláshirdetésben megjelölt szakmák skálája rendkívül széles - írja szerdai számában a Magyar Nemzet az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
06:00

Újabb segítség az elbocsátott Tungsram-dolgozóknak

Egyeztetést szervezett Budapest IV. kerületének önkormányzata az elbocsátásokra készülő Tungsram vezetésével, a cégnél működő szakszervezettel, a fővárosi önkormányzattal, illetve több ellenzéki országgyűlési képviselővel kedden az újpesti városházán. Az önkormányzatok állást és tanácsadást tudnak nyújtani a Tungsram elbocsátott dolgozóinak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
18:22

Tömegek mondanak fel a magyar munkahelyeken, ilyet a járvány előtt sem láttunk

Újra a járvány előtti szinten, 32 százalék volt az átlagos fluktuáció Magyarországon 2021-ben. Amellett, hogy mélyült, kiszélesedett és a fehérgalléros dolgozók között is nagymértékben emelkedett az elvándorlás – derül ki a HR-Evolution Kft. országos fluktuációkutatásából. Szakértői prognózis szerint idén várhatóan tovább nő a fluktuáció mértéke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
14:19

A dolgozók már inkább felmondanak, ha nem jön a home office

Nemzetközi szinten a dolgozók kétharmada fontolgatja, hogy felmond, ha legalább néhány napra nem maradhat home office-ban egy munkahéten. Magyarországon a fiatalok nem is vállalnak el olyan állásokat, ahol nincs hibrid munkavégzés.

Szerző(k): Szabó Dániel