munkahely

05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
15:12

Évente 3300 magyar hal meg rákban a munkahelye miatt - szinte az összes esetet eltussolják

Magyarországon a munkáltatók nem érdekeltek abban, hogy jelentsék a foglalkoztatottság közben bekövetkezett baleseteket, megbetegedéseket. Az EU-ban a rákos betegségek tizedét hozzák összefüggésbe a munkavégzéssel, Magyarországon viszont alig vannak ilyen esetek. A munkáltatók elleni perek éveken át tartanak, mire megítélik a bíróságok a nevetséges kártérítést, sokszor meg is szűnik a cég, amelyiknek fizetnie kellene.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
06:20

Segít a magyar kormány a Dunaferrnek? Válaszolt az ITM államtitkára

Az elmúlt években még bevásárolt volna a magyar állam a Dunaferrbe. Schanda Tamás ITM-államtitkár most ismét azt közölte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő állami segítségnyújtást firtató kérdésére, hogy "egy magánvállalat belső problémájának" tekintik az ügyet, az államnak nincs joga és lehetősége beavatkozni. Tóth Bertalan szerint a kormány a Mátrai Erőműnek szinte azonnal több tízmilliárdos segítséget tudott nyújtani, most pedig tétlenül nézi, ahogy több ezer dunaújvárosi küzd a létbizonytalansággal.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
15:56

Ingyen hirdethetnek a vendéglátósok

Jelképes összegű hirdetési lehetőséggel segíti a Profession.hu, hogy az állást kínálók és az azt keresők könnyebben egymásra találjanak az újranyitás időszakában a koronavírus által leginkább érintett szektorban - jelentette be a cég.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
14:35

A feje tetejére áll a munka világa: 4 napos munkahét, távmunka és kölcsönzött munkaerő

A munka világa a pandémia hatására végérvényesen és visszafordíthatatlanul megváltozik. 2020-ban munkaadó és munkavállaló egyaránt ízelítőt kapott a változás fő irányaiból. E tapasztalatok alapján kell újraértelmezni és tudatosan alakítani a munka világát.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
25.
11:56

Van, ahol már azért fizet a McDonald's, ha elmennek az állásinterjúra

A McDonald's egyik étterme annyira kétségbeesetten keres dolgozókat, hogy pénzt ajánlott fel az embereknek, csak hogy megjelenjenek az állásinterjún - írja a Fox.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
11:51

Vírustagadók a munkahelyeken: jogszerű is lehet a kirúgásuk

Mit lehet tenni akkor, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg a koronavírus létezését vagy annak súlyát megkérdőjelező nézeteit, illetve a védelmi intézkedéseket feleslegesnek vagy túlzónak tartja? A jogi szakértő szerint ez - bizonyos esetekben - jogszerű felmondási ok is lehet a munkáltató részéről.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
18.
19:36

Akadozik a távozó dolgozók kifizetése a tatabányai kórházban

A tatabányai Szent Borbála Kórház korábban a sürgősségi ellátás körüli anomáliák miatt került a figyelem középpontjába, most pedig auért, mert a szolgálati jogviszony miatt távozó dolgozóknak nem fizetik ki időben a járandóságukat - írja a pannonhirnok.com.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
16.
15:24

A vezetői szerepet is átformálta a világjárvány

Mesterséges intelligenciával üzemelő coach-ok jönnek, krízisálló gondolkodásmódok mennek, ami viszont nem változott, az a vezető szerepe és jelentősége a szervezetben. Minden korábbinál fontosabbá vált egy közös vezetői nyelv kialakítása és aktív használata a szervezetekben – állapították meg a Milton Friedman Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) közös konferenciasorozatának legutóbbi rendezvényén az előadók.

Szerző(k): Napi.hu