munkahely

11.
26.
14:54

Munkahelyvédelem: ezernyi ukrán dolgozóval kap támogatást a gödi Samsung-gyár

A hivatalos dokumentumok alapján azonban 2020-ban a 3594 munkás körülbelül fele volt magyar állampolgár, mindössze 94 gödi dolgozott ott. A kormány mégis a munkahelyek megvédésére hivatkozva sorolta az iparterületet különleges gazdasági övezetbe - írja a 24.hu. A gyártól hiába kérték többször is, nem adták ki a létszámadatokat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
25.
16:48

Újabb szolgáltatóközpont települ Magyarországra

Az EY (Ernst & Young) multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig 500 munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millióval támogat - jelentette be Szijjártó Péter.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
21.
09:37

Az Apple engedi a dolgozói elégedetlenség felszínre kerülését

Szokatlan lépésre szánta el magát az Apple: jelezte a dolgozóinak, hogy bátran szólaljanak fel belső és külső fórumokon, ha elégedetlenek a munkakörülményeikkel, valamint szabadon megvitathatják a bérezésüket. A legtöbb amerikai nagyvállalatnál ezek a kérdések tabunak számítanak, és bár az Apple eddig is lazábban kezelte a kérdést, volt már, akit a dolgozói szervezkedések miatt rúgtak ki.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
19.
16:38

Ismét nívós díjat kapott a Vodafone

Negyedik alkalommal választották be a TOP35 szerethető nagyvállalat közé a Vodafone Magyarországot a DreamJo.bs által indított közönségszavazás alapján.

Szerző(k): Tér Diána
11.
16.
14:29

Francia autóipari beszállító bővít Magyarországon

Újabb magyarországi fejlesztésről sikerült megállapodni a francia Gravic vállalattal, amely így 3,5 milliárd forintos beruházás keretében 70 új munkahelyet hoz létre Debrecenben - közölte az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a franciaországi Cannes-ban. Ehhez a magyar állam 700 milliós támogatást ad.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
15.
19:36

Orbán Viktor júniusban beszélt róla, szeptemberben bejelentette, most aláírta

A növekedés közös magyar siker, ezért mindenkinek részesülnie kell belőle - mondta az MTI szerint Orbán Viktor miniszterelnök a bérmegállapodás ünnepélyes aláírásakor hétfőn. Orbán Viktor júniusban beszélt arról, hogy bruttó 200 ezer forintra kellene emelni a minimálbért, szeptemberben már bejelentette azt, ma pedig ünnepélyesen aláírta a bérmegállapodást.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
13.
13:01

Beindult a lázadás a munkahelyeken, sorra mondanak fel a dolgozók

Világszerte - így Magyarországon is - erős fluktuáció és felmondási hullám indult a munkahelyeken. A jelenség az Egyesült Államokban a leglátványosabb: soha nem mondtak még fel annyian a munkahelyükön, mint 2021 szeptemberében az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (Bureau of Labor Statistics, BLS) adatai szerint. A járvány miatt megváltozott élet- és munkakörülmények felbátorították a dolgozókat.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
13.
10:36

Kötelező oltás: van kiskapu, aknamező a szabályozás

Bár a kormány a munkáltatók kezébe adta a lehetőséget, hogy elrendeljék a kötelező oltást, korlátlanul mégsem lehet erről dönteni. A Pozderka ügyvédi iroda szakjogásza szerint maradt egy kiskapu, ha a kötelező oltás helyett van enyhébb jogkorlátozás is, ami biztosítja a kormányrendelet által előírt feltételt, az egészség megóvását.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
12.
12:27

Három négynapos hosszú hétvége jön, íme a munkaszüneti napok listája

Jövőre két munkanap áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége 2022-ben március 15-re esik majd, összesen öt hosszú hétvégével és három négynapos hétvégi pihenővel lehet tervezni - hívják fel a figyelmet az RSM Blogon.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
09.
10:55

A fiatal munkavállalók már nem nézik el az arrogáns főnököket

Az alapbér, a munkaidő feletti kontroll és a rugalmas időbeosztás fontos a fiatal felnőttek körében, amikor munkaválasztásra kerül sor.

Szerző(k): Tér Diána