munkavállalás

05.
28.
11:22

Diákmunka: Hova mehetnek a padlóra került vendéglátóipar helyett dolgozni a fiatalok?

Idén korábban indul be a diákmunka idény, így a vállalatoknak most kell lépniük ahhoz, hogy kisebb létszámú munkaerőt vagy akár nagyobb tömegeket tudjanak mozgósítani a nyári szabadságolás idejére. A diákmunkások számára a logisztikai, valamint a gyártás szektor is szinte azonnali munkát tud biztosítani, az éledező vendéglátóiparban azonban csak mérsékelt az igény. A gyorséttermek továbbra is tartják kiemelt pozíciójukat - áll a MADS – Márton Áron Iskolaszövetkezet közleményében.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
19.
13:16

Új javaslattal állt elő Kósa Lajos: nem csak a nyugdíjasokat terelné szövetkezetbe

Korábban a nyugdíjasoknak, most pedig a kisgyermekkel otthon lévőknek hozna létre szövetkezetet Kósa Lajos fideszes képviselő a parlament honlapjára kedden feltöltött törvényjavaslat szerint. A szövetkezet tagjai dolgozhatnának, valamint ismereteket szereznének a kisgyerekek neveléséről és gondozásáról.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
14.
16:44

Kínos helyzetbe kerülhetnek, akik most indulnak Angliába dolgozni

Az uniós polgárok elméletben, és a londoni belügyminisztérium szerint is jogosultak belépni az Egyesült Királyságba, ha állásinterjúra érkeztek, de a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a hatóságok sokszor a kiutasításra várók gyűjtőhelyére irányítják őket - írja a Guardianra hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
15:39

Van olyan cég, ahova csak beoltottakat vesznek fel

Az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta Air Lines minden új belépő alkalmazottól kérni fogja az oltási igazolást, ennek hiányában nem veszik fel az illetőt a vezérigazgató nyilatkozata szerint. A már ott dolgozókat nem kötelezik az oltás felvételére, de előfordulhat, hogy például nemzetközi járatokon nem teljesíthetnek szolgálatot - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
04.
08.
10:52

Kutatás bizonyítja, hogy a 40-50-esek bevállalósabbak a fiataloknál

A mai negyvenes-ötvenes korosztály bevállalósabb pandémia idején a mostani húszas-harmincasoknál, ha külföldi munkalehetőségről van szó. A koronavírus megmutatta, hogy hasznos több lábon állni és képezni magunkat, ugyanakkor a járvány hatására nem kezdett nagy pályaorientációs vagy karrier újratervezésbe az Y és Z generáció sem.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
06.
12:58

A magyar munkavállalók 70 százalékának nehéz volt az elmúlt 13 hónap

A magyar munkavállalók 29 százalékának nem okozott nehézséget a 2020 márciusa óta tartó időszak, 37 százaléka "hullámvasútként" élte meg jobb és rosszabb időszakokkal, míg csaknem 32 százalék szerint "nagyon nehéz év volt" - közölte a HR Portál kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
03.
30.
10:52

Kata: hiába volt a szigorítás?

Nem ütötte ki a KATA egyéni vállalkozási formát az, hogy megszigorították a vele kapcsolatos adózási szabályokat, sőt könnyen lehet, hogy a munkaviszony elkerülését szolgáló katás foglalkoztatás sem szorul vissza.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
08.
14:15

Több nő dolgozik, mint 10 éve, de még mindig sokkal kevesebb pénzért, mint a férfiak

Tavaly 2 millió 103 ezer aktív korú nő állt alkalmazásban, ami csaknem 13 százalékkal haladta meg a tíz évvel korábbi létszámot; a teljes munkaidőben foglalkoztatott nők átlagos bruttó bére 370 ezer forint volt, ami 16 százalékkal marad el a férfiakétól - derül ki a Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató nemzetközi nőnap alkalmából kiadott elemzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
24.
15:43

Újabb sztrájkba kezdtek a Continental makói gyárában

Az új kollektív szerződésről folyó tárgyalások eredménytelensége miatt 24 órás sztrájkot tartanak a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában szerdán 14 órától - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
02.
22.
15:51

Nem tanácsos elfelejteni: a nyugdíj összegénél ez a jogviszony is számít!

Ha egy feladatot megbízási szerződés keretében kell elvégezni, vagy akár rövidebb, akár hosszabb időtartamra megbízásos jogviszonyban tevékenykedünk, gyakran felmerülő kérdés, hogy a megbízási szerződés alapján végzett tevékenység hogyan jelentkezik a nyugdíjnál, keletkeztet-e szolgálati időt, és beszámít-e a megbízási díj a nyugdíj összegéhez. Molnárné Balogh Márta tb-szakértő megadta a válaszokat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely