munkavállaló

10.
15.
09:55

Ha Ausztria a víruslaborunk, akkor erre is készülni kell a boltokban

Fizikailag és mentálisan is elfáradtak a bolti dolgozók Ausztriában, miután sokan a lezárások vagy éppen a munkaerőhiány miatt nem tudták kivenni szabadságukat. Most bérrendezésre is sor kerülhet, a szakszervezetek új konstrukcióval álltak elő.

Szerző(k): Tér Diána
10.
14.
16:32

A választások előtt üthet vissza a rabszolgatörvény, kivizsgálást ígér a kormány

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jogi értelmezési tájékoztatót tesz közzé a munkaidőkeret jogszerű alkalmazása, a munkabér elszámolások törvényessége érdekében – jelentette be Bodó Sándor. Az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette: a kormány a dolgozók oldalán áll, a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság a munkavállalók jogainak érvényesítése, a munkaidővel kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében rendkívüli célvizsgálatot indít 2021. október 18-tól.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
14.
15:32

Súlyos tragédia világított rá a nyugdíjasok foglalkoztatásának árnyoldalára

Munkahelyi balesetet szenvedett egy 74 éves munkavállaló a veszprémi Valeo-gyárban. Az autóipari beszállítócégnél az idős, külsős munkavállalót kamionnal elütötte egy 54 éves sofőr. Az idős férfi elhunyt a balesetben, a körülményeket a rendőrség vizsgálja. A veszprémi tragédia rávilágít a nyugdíjaskori foglalkoztatás kockázataira, és annak társadalmi következményeire, hogy a magyar átlagnyugdíj messze elmarad az átlagbérektől - értékel a mérce.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
14.
14:57

A Szputnyik-oltások ügyében is lépést tesz Olaszország

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében az orosz Szputnyik V, valamint a kínai oltóanyagok engedélyezését tervezi Olaszországban az egészségügyi minisztérium az országban dolgozó külföldi, többségében kelet-európai munkavállalók esetében, a védettségi igazolás kötelezővé tételével egy időben - közölték a szakszervezetek a sajtóval csütörtökön az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
13.
13:36

Gyorsan lépett a kormány, fellélegezhetnek a vendéglátósok

Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie: az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) módosította a szeptembertől hatályos rendeletet, ami a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
11.
18:14

Az ITM már módosítaná a vendéglátósokat sújtó rendeletet

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a képesítési követelmények rendeletének módosítását - közölte a minisztérium az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
11.
16:02

Több tízezres bővítés jön a Tescónál

A brit Tesco harmincezer ideiglenes munkavállalót vesz fel a karácsonyi vásárlási téboly idejére. A valós létszám azonban csak 15 ezerrel bővül.

Szerző(k): Molnár Csaba
10.
06.
11:48

Komoly támogatást ad az állam a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek támogatására 50,1 milliárd forintot biztosít a költségvetés 2022-ben, a pályázatra október 30-ig lehet jelentkezni - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
01.
11:13

A munkáltatók sem állnak a 200 ezres minimálbér útjába

A garantált bérminimum nagysága, az emelés ütemezése, valamint a járulékcsökkentés mértéke és nem a minimálbér jövő évi összege lesz az idei bértárgyalások sarkalatos pontja - írja az mfor.hu.

Szerző(k): Tér Diána
09.
28.
19:50

Ráígért a kormány a minimálbér emelésre Romániában

A román kormány tízszázalékos nettó minimálbéremelést javasol január elsejétől - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István