mutáció

04.
04.
10:19

Veszélyes oltásgyengítő mutáció jelent meg Japánban az olimpia előtt

Japánban egyre jobban terjed az E484K nevű koronavírus-mutáció, amely relatív ellenálló az oltásoknak. Az Eek néven emlegetett változatot egyelőre csak olyan emberekben azonosították, akik nem jártak külföldön.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
28.
16:34

Oltásoknak ellenálló mutációktól fél Merkel minisztere

Erősödik az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő vakcináknak ellenálló vírusváltozatok megjelenésének veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány - mondta a német kancelláriaminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
24.
18:56

Tudományos jóslat: belátható időn belül nem lesz vége a járványnak

A szemünk előtt bontakozik ki egy családi történet, amely romantikusan hangzik, ám messze nem az. A sztori nem szórakoztató, de hosszabb ideig lesz műsoron, mint szeretnénk. A történet ugyanis arról szól, hogy a dinasztiát alapító koronavírus újabb és újabb rokonai lépnek színre, amelyek képesek hatástalanná tenni a legyőzésükre korábban kifejlesztett eszközeinket.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
17:31

Az oltások miatt érkeznek a mutáns vírusok? Karikó Katalin válaszolt

A vakcina a megbetegedéstől és a kórházba kerüléstől védi az oltás után megfertőzödötteket - válaszolta Karikó Katalin, a Biontech alelnöke a szeretlekmagyarország.hu megkeresésére. A világhírű magyar biokémikus elmagyarázta azt is, félreértés, hogy a mutánsok a vakcinálás miatt jönnének létre és terjednének.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
15.
15:02

Járvány: aggasztó hírt közöltek virológusok az új variánsokról

Rémisztő a kép, ha továbbra is féktelenül mutálódik a vírus. Nemcsak a megbetegedés megelőzésében, hanem a gyógyításában is súlyos következményekkel járhat a ránk szabaduló új variánsok tömkelege - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
14.
19:16

Rekordmagas járványhullámtól tartanak Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedhet az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) úgynevezett brit mutációja által indított járványhullám Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) számításai szerint, amelyeket a hétvégén ismertetett a német sajtó - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
08.
22:07

Járvány: két szomszédos országban is megjelent a brazil mutáns

Ausztriában, Salzburg városban hétfőn azonosították az első brazil vírusmutánst - értesült a Der Standard című osztrák napilap. Romániában is megjelent a koronavírus brazil mutációja - jelentette be hétfőn a közegészségügyi intézet (INSP), néhány nappal azután, hogy egy egészségügyi szolgáltató kimutatta a dél-afrikai vírusvariánst is két romániai páciensnél.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
06.
14:28

Megszólalt az oltásokról Szlávik János

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már "nagyon komoly átoltottságot jelent".

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
05.
15:42

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott a járvány az országban - közölte pénteken a MedLife magánklinika-hálózat az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
26.
21:20

Koronavírus: beoltott személy hozta be a dél-afrikai mutánst Szlovéniába

Visszaállítják a koronavírus-járvány miatti 14 napos karanténkötelezettséget Horvátországban - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján. Szlovéniában is kimutatták a dél-afrikai koronavírus-variánsát egy korábban már beoltott, Afrikából hazatérő személynél.

Szerző(k): Szepesi Anita