mutáció

04.
29.
15:57

Négy beoltott embert is megfertőzött az indiai variáns Izraelben

Négy beoltott izraeli megfertőződött az indiai koronavírusváltozattal - jelentette csütörtökön az egészségügyi minisztérium a Jerusalem Post szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
13:46

Koronavírus: Romániában is megjelent az egyik indiai vírusmutáns

Romániában is megjelent a koronavírus egyik indiai mutánsa, amely viszont nem azonos az Indiában jelenleg súlyos járványhelyzetet okozó vírusvariánssal - közölte csütörtökön a bukaresti egészségügyi minisztérium.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
12:56

Koronavírus: Izraelben is megjelent az indiai variáns

Megjelent Izrael különböző részein is a koronavírus indiai változata, de továbbra is folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma - jelentette a katonai rádió csütörtökön.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
07:20

Gyengébb a kínai oltások hatékonysága a mutációkkal szemben

Kína vezető egészségügyi tanácsadója, Zsong Nansan sürgette a Covid-19 vakcinákkal kapcsolatos kutatások felgyorsítását a mutálódó koronavírustörzsek elleni küzdelem érdekében, mivel az ismert variánsok rontják a Sinovac- és Sinopharm-oltások hatékonyságát.

Szerző(k): Napi.hu
04.
26.
20:55

Indiai mutáns: "ami Angliába eljutott, Magyarországra is el fog"

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos felelőtlenségnek tartja a kormánynak azt a döntését, hogy mindenféle kontroll nélkül engedte azt a „népünnepélyt”, ami a hétvégi terasznyitással kialakult.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
22.
19:07

Megjelent egy új, veszélyesebb tripla koronavírus-mutáció

Indiában egy kettős mutációs koronavírus-változat után azonosítottak egy tripla módosuláson átesett variánst is. Az országban berobbant a járvány, amelyért egyre inkább a mutációk a felelősek, a legújabb bengáli változat viszont nemcsak könnyebben terjed, de gyorsabban okoz tüneteket, ráadásul azok erősebbek is.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
12:13

A gyártó szerint minden mutációtól véd a Szputnyik V.

Az új koronavírus minden eddig ismertté vált mutációjával szemben védelmet nyújt a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a vesti.ru-nak adott interjújában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
17:37

Kevésbé hatnak a vakcinák a gyorsabban terjedő indiai mutációval szemben

Az új, a tüskefehérjénél kettős mutációt mutató koronavírus-variáns egyelőre nem tűnik halálosabbnak, mint az eddig ismert változatok, azonban könnyebben terjed és a vakcinák hatékonyságát is csökkenti. Izraeli kutatók szerint a Pfizer/BioNTech készítménye legalább részben véd a B.1.617 mutációval szemben. Ugyanakkor szakértők szerint Indiában olyan gyorsan terjed a fertőzés, hogy a már meglévő duplán megváltozott vírusváltozatot újabb mutációk követhetik, amelyeket kizárt, hogy időben felismerhetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
19.
11:08

Megérkezett Európába az indiai vírusváltozat, ami ott újraindította a járványt

Nagy-Britanniában több tucat olyan koronavírus-fertőzést jegyeztek fel, amelyet a kórokozó új, először Indiában felfedezett mutánsa okozott. A hatóságok gőzerővel vizsgálják, hogy fertőzőbb-e, mint a korábbi változatok, beleértve az Európában a harmadik járványhullámért felelős brit mutánst, és ellenáll-e az oltásoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
12:55

Veszedelmes vírusmutációt mutattak ki Indiában

Új, kettős mutációjú vírusvariánst mutattak ki Indiában. Különös aggodalomra adhat okot az, hogy egy olyan új vírus-változatot mutattak ki a fertőzöttekben, amelyiknél a vírus tüskefehérjéje nem egy, hanem két helyen is mutálódott, ezáltal gyorsabban és könnyebben tud fertőzni - írja a Magyar Hang.

Szerző(k): K. Kiss Gergely