mutáció

05.
14.
19:59

Koronavírus: az indiai variáns miatt változtatnak az oltási terven a britek

Az új típusú koronavírus indiai variánsának nagy-britanniai megjelenése miatt lerövidítik az 50 éven felüliek esetében az oltás első és második dózisának beadása közötti időt - mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
18:10

Koronavírus: kiderült, mitől fél minden orvos

A tavaly nyári fellélegzés a korábban meghozott járványellenes intézkedéseknek volt köszönhető, nem pedig a melegebb időnek - ez a vírus ugyanis nem szezonális - mondta az ATV Start című műsorában Csilek András, a MOK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének elnöke. Szerinte minden orvosnak az a félelme, hogy egyszer lesz egy "szökött" mutáns, ami megszökik a védőoltások elől, de remélik, hogy ez nem következik be.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
09:27

Koronavírus: Amerikában már mind a négy legveszélyesebb mutáns terjed

Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetést adott ki a koronavírus-variánsok agressziója miatt.

Szerző(k): Domokos László
05.
08.
11:17

A NovaVax-vakcinája hatékony a dél-afrikai mutáció ellen

A Novavax Covid-19 vakcinájának hatékonysága 51 százalékos volt a dél-afrikai változat által okozott fertőzésekkel szemben a HIV-negatív emberek körében, és 43 százalékos a HIV-pozitív embereket is magában foglaló csoportban - derül ki egy szerdán közzétett új elemzésből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
09:51

Szlávik János szerint az indiai mutánst nem lehet megúszni

Ha a terasznyitásnak lesz negatív eredménye a fertőzöttséget tekintve napokon belül látszani fog. Két hét a lappangási ideje a fertőzésnek, így napokon belül egyértelmű lesz a mérleg - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Spirit FM-ne.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
08:51

Ígéretes a Moderna megoldása a mutácóikkal szemben

A Moderna által kifejlesztett emlékeztetőinjekciók segítettek javítani az immunválaszt egyes változatokkal szemben a vállalat Covid-19 vakcináját kapó emberek körében egy korai vizsgálat eredményei szerint - közölte a biotechnológiai vállalat a WSJ szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
11:29

Összeomlás fenyegeti Afrikát, új járványhullám indulhat a tétlen világ miatt

Az afrikai kontinensen hamarosan összeomolhat a járvány kezelése hasonlóan ahhoz, ahogy Indiában történt, mivel kifogyott az ENSZ vakcinaprogramjának keretében szállított oltás és az Indiából érkező korábbi szállítmányokat elapasztotta a hazai szükséglet megugrása. A helyzet a vírus további mutációk kialakulását és a járvány újbóli beindulását is előidézheti.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
11:05

Immunológus: az indiai mutáns nem áll meg a határon

Az indiai helyzet nagyon aggasztó, és a mutáns nem fog megállni a határon - mondta Lisziewicz Julianna immunológus az ATV-n.

Szerző(k): Domokos László
04.
30.
15:19

Aggasztó hírek az indiai variánsról

Indiában egyre rosszabb a helyzet az ott pusztító variáns miatt. Az ATV Híradónak Jakab Ferenc, virológus professzor arról beszélt, hogy mennyire veszélyes az Indiában pusztító verzió, és hogy az oltások védettséget adnak-e ellene.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
29.
21:01

Autógyártó óriások oxigénnel segítenek az indiai válságot

A gyártásban használt oxigénkészleteivel segít az indiai betegellátáson a Suzuki és a Honda. Az országban továbbra is korlátlanul terjed a Covid-19 agresszív mutációja.

Szerző(k): Rácz Gergő