mutáció

05.
27.
16:32

Koronavírus: új variánst indíthat el az olimpia

A nyári olimpiai játékok megrendezése akár a koronavírus egy új, „olimpiai” variánsának kialakulásához is vezethet, a több mint 200 országból érkező több tízezer ember komoly közegészségügyi veszéllyel jár - figyelmeztet a japán orvosokat tömörítő szövetség elnöke, Naoto Ueyama. Japánban sokan ellenzik az olimpia megrendezését, csütörtökön kiderült az is, hogy a járvány miatt meghosszabbítják Tokióban a veszélyhelyzetet - írja a Reuters és az MTI híre nyomán a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
25.
21:27

Indiai mutáns: döntöttek az ellenintézkedésekről Nagy-Britanniában

Nem léptek életbe kötelező erejű korlátozások azokban az angliai országrészekben, amelyekben a legnagyobb számban észlelik a B.1.617.2 megjelöléssel nyilvántartott, közkeletű nevén indiai koronavírus-variáns okozta fertőződéseket - közölték kedd esti közös nyilatkozatukban az érintett közigazgatási térségek tanácsai.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
25.
17:12

Megriadtak az osztrákok az indiai mutánstól, megszüntetik a brit légijáratokat

Az indiai vírusvariáns terjedésétől való félelem miatt Ausztria korlátozza az utazásra jogosultak körét az Egyesült Királyságból, aztán jövő hónap elejétől a közvetlen járatok is megszűnnek az ország felé - írja az airportal.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
23.
14:03

Indiai mutáns: két vakcina is véd ellene, jó hírt közölt a hatóság

A Pfizer és az AstraZeneca mindkét dózisának felvétele megfelelő védelmet jelenthet a koronavírus indiai variánsával (B.1.617.2) szemben az Angol Közegészségügyi Hatóság (PHE) legújabb tanulmánya szerint. Vagyis nem alakul ki tünetekkel járó megbetegedés - idézi a jelentést a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
23.
09:43

Koronavírus: különös utasítás érkezett az indiai variánssal kapcsolatban

Az indiai kormány arra utasította a közösségi oldalakat, hogy távolítsanak el minden olyan tartalmat, ami a koronavírus indiai variánsára utal - idézi a BBC hírét a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
22.
17:05

Gyorsan terjed az indiai variáns, hiába oltották be a brit lakosság felét

Nagy-Britannia az elmúlt egy hónap legmagasabb napi új koronavírus-fertőzési adatról számolt be, miközben az országban már a lakosság 70 százaléka kapott legalább egy oltást. Az először Indiában azonosított B.1.617.2 variáns állhat a háttérben a helyi hatóságok szerint. A helyzet nem drámai, de a szigorú lezárások alól frissen szabadult Egyesült Királyságban óvatosságra intenek mindenkit.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
22.
10:47

Zsiday Viktor szerint júliusra véget érhet a turistaszezon az indiai mutáció miatt

Sajnos úgy tűnik, hogy a B 1.617.2 jelű indiai verzió keresztbe tehet akár már a nyári turistaszezonnak is - véli Zsiday Viktor befektetési szakember, aki szerint a piacok nem is számolnak a vírusmutáció veszélyével, pedig már július-augusztusra domináns lehet az új koronavírus-változat.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
19:59

Koronavírus: az indiai variáns miatt változtatnak az oltási terven a britek

Az új típusú koronavírus indiai variánsának nagy-britanniai megjelenése miatt lerövidítik az 50 éven felüliek esetében az oltás első és második dózisának beadása közötti időt - mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
18:10

Koronavírus: kiderült, mitől fél minden orvos

A tavaly nyári fellélegzés a korábban meghozott járványellenes intézkedéseknek volt köszönhető, nem pedig a melegebb időnek - ez a vírus ugyanis nem szezonális - mondta az ATV Start című műsorában Csilek András, a MOK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének elnöke. Szerinte minden orvosnak az a félelme, hogy egyszer lesz egy "szökött" mutáns, ami megszökik a védőoltások elől, de remélik, hogy ez nem következik be.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
09:27

Koronavírus: Amerikában már mind a négy legveszélyesebb mutáns terjed

Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetést adott ki a koronavírus-variánsok agressziója miatt.

Szerző(k): Domokos László