német

05.
07.
18:35

Nagyon beindult az Audi

Jelentős mértékben növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben az Audi, a Volkswagen konszern prémium márkája, éves előrejelzésében azonban “óvatos optimizmussal” a tavalyinál nagyobb, de az első negyedévinél kisebb bevételarányos jövedelmezőség elérését tűzte ki célul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
13:30

Merkel bekeményített, fityisz Biden orrára

Angela Merkel német kancellár a gyógyszeripari vállalatok mellé állt abban a vitában, hogy fel kellene-e függeszteni koronavírus-oltásaik szabadalmi védettségét vagy sem. Szerinte a járvány elleni harc eselyeit rontaná, ha a cégek nem jutnának hozzá ahhoz a forráshoz, amit a szabadalmaiknak köszönhetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
09:35

A német ipar már jobban teljesít

Vártnál jelentősebben nőtt márciusban az ipari termelés Németországban - jelentette a német statisztikai hivatal (Destatis). A hír különösen jókor érkezett azok után, hogy az előző két hónapban a számok csökkenést mutattak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
21:44

Németország döntött: az oltottak visszakapják az életüket

Németországban két vakcina után mindenki visszakapja az életét, a Bundestag úgy döntött, a teljesen beoltottak és a gyógyultak a hétvégétől számos könnyítést élvezhetnek, megszűnik a kijárási tilalmuk és a kapcsolattartási korlát - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
10:33

Véget sem ért a mostani, a WHO már a következő járványra készül

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiás korai előrejelző központot hoz létre Németországban. A testület szeptemberben kezdi meg működését a német fővárosban, Berlinben. A cél az, hogy gyorsan tudjanak lépni, ha egy új betegség kezdené meg járványszerű terjedését.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
18:45

Idén is lefújják a müncheni Oktoberfestet

A koronavírus-világjárvány miatt tavaly után az idén is elmarad a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb sörfesztiválja - jelentették be hétfőn a bajor tartományi fővárosban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
09:32

Jó hír érkezett Németországból

A vártnál jóval kedvezőbben alakult márciusban a kiskereskedelmi forgalom Németországban havi és éves összevetésben.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
06:40

Merkel után is nő vezetheti Németországot

Egy friss felmérés szerint most a Zöldeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy Angela Merkel utódját adják, ez pedig nem csak a CDU/CSU pártszövetség kormányzásának végét jelentheti, hanem egy erőteljes környezetvédelmi fordulatot is hozhat – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
08:06

Tizedével nőtt a megújulók aránya, de háromból ketten ezzel sem elégedettek

Tavaly Baden-Württembergben nem csak (a német átlagot jóval meghaladó tempóban) napelemeket telepítettek, de miközben elköszöntek egy atomerőműtől, a fűtési és a szállítási ágazatban is drasztikusan emelték a megújuló források felhasználásának arányát. A német tartomány 2020-ban produkált olyan mutatót is, mely szerint 10 százalékot ugrottak egyetlen év alatt, de a polgárok többsége ennél is többet akar.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
29.
13:36

Koronavírus: ez a járványhelyzet Németországban

Lassul az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa Németországban, a vírus okozta betegségtől (Covid-19) védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya pedig gyorsul - mondta Jens Spahn egészségügyi miniszter.

Szerző(k): Domokos László