németország

05.
07.
09:35

A német ipar már jobban teljesít

Vártnál jelentősebben nőtt márciusban az ipari termelés Németországban - jelentette a német statisztikai hivatal (Destatis). A hír különösen jókor érkezett azok után, hogy az előző két hónapban a számok csökkenést mutattak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
21:44

Németország döntött: az oltottak visszakapják az életüket

Németországban két vakcina után mindenki visszakapja az életét, a Bundestag úgy döntött, a teljesen beoltottak és a gyógyultak a hétvégétől számos könnyítést élvezhetnek, megszűnik a kijárási tilalmuk és a kapcsolattartási korlát - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
10:33

Véget sem ért a mostani, a WHO már a következő járványra készül

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiás korai előrejelző központot hoz létre Németországban. A testület szeptemberben kezdi meg működését a német fővárosban, Berlinben. A cél az, hogy gyorsan tudjanak lépni, ha egy új betegség kezdené meg járványszerű terjedését.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
18:45

Idén is lefújják a müncheni Oktoberfestet

A koronavírus-világjárvány miatt tavaly után az idén is elmarad a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb sörfesztiválja - jelentették be hétfőn a bajor tartományi fővárosban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
06:40

Merkel után is nő vezetheti Németországot

Egy friss felmérés szerint most a Zöldeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy Angela Merkel utódját adják, ez pedig nem csak a CDU/CSU pártszövetség kormányzásának végét jelentheti, hanem egy erőteljes környezetvédelmi fordulatot is hozhat – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
08:06

Tizedével nőtt a megújulók aránya, de háromból ketten ezzel sem elégedettek

Tavaly Baden-Württembergben nem csak (a német átlagot jóval meghaladó tempóban) napelemeket telepítettek, de miközben elköszöntek egy atomerőműtől, a fűtési és a szállítási ágazatban is drasztikusan emelték a megújuló források felhasználásának arányát. A német tartomány 2020-ban produkált olyan mutatót is, mely szerint 10 százalékot ugrottak egyetlen év alatt, de a polgárok többsége ennél is többet akar.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
22:47

Merkel: Németországnak és Kínának a WHO-n keresztül kölcsönösen el kell ismernie az oltóanyagokat

Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
12:08

Bő 2 százalékos pluszra számíthat Németország

Mérsékelt növekedést vár második negyedévben a magyar GDP alakulása szempontjából kulcsfontosságú német gazdaságtól a DIW Berlin gazdaságkutató intézet

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
28.
09:50

Íme, az uniós országok, amelyek segítettek Indiának - Magyarország nincs köztük

Az Európai Bizottság - ígéretének megfelelően - megszervezte, hogy a tagállamok segítséget nyújtsanak Indiának, ahol az elmúlt héten újult erővel támad a koronavírus-járvány. A támogatás főleg oxigént és gyógyszer jelent.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel