németország

10.
18.
21:23

Üzemkész az Északi Áramlat 2 első vezetéke

Befejeződött az Északi Áramlat 2 gázvezetékpár első vezetékének feltöltése, amely így üzemkésszé vált - közölte a projektet irányító Nord Stream 2 AG hétfőn.

Szerző(k): Szász Péter
10.
18.
18:16

Veszteséggel indították a hetet az európai tőzsdék

Gyengén indították a hetet az európai értékpapírpiacok. A vezető tőzsdék az előző heti nagy nyereség korrekciójaként negatív kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a hétfői kereskedést. Az európai FTSE EuroFirst 300 index 0,46 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,49 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,76 százalékkal csökkent hétfőn.

Szerző(k): Szász Péter
10.
18.
17:00

Elkezdődhetnek a koalíciós tárgyalások Németországban

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Zöldek után hétfőn a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) vezető testületei is hozzájárultak, hogy a három párt hivatalos koalíciós tárgyalást kezdjen.

Szerző(k): Szász Péter
10.
18.
09:45

Németországba vándorolnak a nagy koponyák

Kanadában és Németországban is rengeteg külföldi telepszik le. Az Európai Unión kívülről érkezők ugyanis a jobb továbbtanulási lehetőségeket és a bőséges álláskínálatot látják ezekben az országokban.

Szerző(k): Tér Diána
10.
16.
22:07

Laschet magára vállalta a választási kudarcot

Armin Laschet pártelnök kijelentette, hogy egyedül őt terheli felelősség azért, amiért a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) több mint hét évtizedes fennállása leggyengébb eredményét érte el a németországi parlamenti választásokon - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
20:31

Merkel: az EU a jövőben is támogatni fogja Törökországot

Recep Tayyip Erdogan a formálódó új német kormánnyal is ugyanolyan sikeresen kíván együttműködni, mint tette Angela Merkel leköszönő német kancellár kormányával. A török elnök erről Merkel búcsúlátogatása keretében tartott négyszemközti egyeztetést követően beszélt a Boszporusz partján található Huber-palotában - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
15.
22:12

Merkel átugrik elköszönni Törökországba

Angela Merkel leköszönő német kancellár szombaton Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytat megbeszélést Isztambulban. A német politikus a búcsúlátogatás keretében a kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett számos nemzetközi témát illetően is egyeztetni fog Erdogannal - közölte pénteken a török államfő sajtóhivatala.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
15.
16:09

Megállapodtak a németek, kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások

A szociáldemokraták, a Zöldek és a liberálisok készen állnak, hogy hamarosan megkezdjék a koalíciós tárgyalásokat.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
13.
08:56

Évtizedes csúcson a német áremelkedés

Tovább gyorsult a német infláció, a szeptembert már 4 százalék felett zárta. Január óta folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben emelkednek az árak Németországban - írja az MTI.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
12.
18:56

Kudarcot vallott az oltóanyag, amelyből Magyarország 500 ezer darabot rendelt

Nem fejleszti tovább koronavírus elleni oltóanyagát, és az Európai Gyógyszerügynökséghez beadott engedélykérelmét is visszavonta a CureVac. Ebből a vakcinából Magyarország is rendelt 500 ezer darabot.

Szerző(k): Szász Péter