népszava

05.
10.
08:33

Megfutamodhat a magyar kormány?

A Fudan egyetemről szóló esetleges népszavazás olyan súlyú ügy lehet, mint az olimpiával kapcsolatos referendum, amely elől megfutamodott a magyar kormány.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
15:11

A brexit fekete napja lehet a csütörtök

Skóciában a lakosság nagyjából fele-fele arányban megosztott abban a kérdésben, hogy ki kellene-e válnia az országnak az Egyesült Királyságból vagy sem. Az átlag azonban szokás szerint eltakarja, mekkora a különbség a különböző korcsoportok álláspontja között.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
14:32

Előrehozott választásokról szavazhatnak Szlovákiában

Csaknem 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze Szlovákiában annak a népszavazásnak a kiírásához, amely előrehozott parlamenti választások kiírását célozza. Az aláírásokat tartalmazó íveket a petíciós bizottság hétfőn adta le a pozsonyi államfői palotában - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
25.
20:57

Exit poll: az eddig kormányzó szocialisták nyertek Albániában

Az eddig is kormányzó szocialisták nyerték Albániában a parlamenti választásokat az exit pollok alapján - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
07:08

A kilépés az unióból a nemzeti harakiri modern formája lehet

Az immáron két skót függetlenségi párt arra készül, hogy a május eleji skóciai választáson óriási győzelmet arat, amire támaszkodva kipasszírozza a londoni kormányból, hogy járuljon hozzá egy népszavazás kiírásáról Skócia függetlenségéről. Ha a skótok ennek nyomán kiválnának a brit unióból, azt könnyen megbánhatják.

Szerző(k): Komócsin Sándor