növény

06.
14.
16:33

Bibliai csapás sújtja az USA keleti részét

Sokaknak nem hiányzott a meglévő nyűgök mellett egy kabócarajzás, mások viszont alig várták, hogy 17 év után újra ellepjék az énekes kabócák az Amerikai Egyesült Államok keleti államait. Sok ínyenc étterem számára ünnepi ez a szezon.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
14.
08:43

Népszavazáson intettek be a klímavédelemnek a svájciak

A svájci választók vasárnap elutasítottak egy három környezetvédelmi javaslatból álló tervezetet, köztük egy új törvényt, amelynek célja, hogy az ország teljesítse a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó, a Párizsi Éghajlatváltozási Megállapodásban foglalt célokat. A koronavírus okozta gazdasági válság csillapítását célzó támogatásokat, valamint az új terrorellenes törvényt viszont támogatta a svájci nép többsége.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
09.
18:47

Új kártevő tarolja le a hazai növényeket

Az egymásba csúszott évszakok, a nagyon enyhe tél és az időjárás is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy most igen komoly levéltetű invázióval nézünk szembe - írja az Agrofórum. A levéltetvekhez jelentős hangyamennyiség is társul.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
04.
11:25

Ha szereti a mákot, ennek a hírnek örülni fog

Június első felében mintegy kilencezer hektáron borulnak virágba a hazai mákföldek, a termelők átlag feletti termésre számítanak. Az évente megtermelt mintegy 3-4 ezer tonnányi mennyiségével az étkezési mák világpiacán Magyarország az ötödik legnagyobb szereplő.

Szerző(k): Domokos László
05.
30.
19:13

Szereti az epret és a cseresznyét? Ilyen árakra számítson a szezonban!

A szállítási költségek ellenére most feleannyit kérnek a külföldi, mint az alföldi eperért. A magyar szamóca 30 százalékkal drágább, mint az elmúlt években átlagosan. Ráadásul az ára tartósan magasan maradhat a Fruitveb zöldség-gyümölcs terméktanács szerint. A cseresznye ára is magasról (2500-3000 forint/kiló) indulhat a szezon elején - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika