05.
07.
12:37

Ötszörösére nőtt a BMW negyedéves nyeresége

Részben a kínai kereslet megugrására, ötszörösére nőtt a BMW német járműgyártó profitja az első negyedévben - adta hírül az MT.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
09:35

A német ipar már jobban teljesít

Vártnál jelentősebben nőtt márciusban az ipari termelés Németországban - jelentette a német statisztikai hivatal (Destatis). A hír különösen jókor érkezett azok után, hogy az előző két hónapban a számok csökkenést mutattak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
09:56

Akut bábahiányra figyelmeztet az ENSZ

Az ENSZ Népesedési Alapja, az Egészségügyi Világszervezet és a Bábák Nemzetközi Szövetsége által közösen készített tanulmány szerint a 900 000 bába hiánya a szükséges globális bábaállománynak alig egyharmadát teszi ki - közölte az AFP.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
12:06

Nem jár a nyugdíjnövelés és a nyugdíjrögzítés annak, aki a Nők 40-et veszi igénybe

A legmagasabb összegű nyugdíj elérése érdekében sokan élnek a nyugdíjrögzítés, illetve a nyugdíjnövelés lehetőségével. Vajon lehetséges-e ez a „nők 40” kedvezményes nyugdíja esetén? A kérdést Molnárné Balogh Márta tb-szakértő válaszolta meg.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
15:48

A magyar jövőképről üzent Matolcsy György, ismét ázsiai példákkal

Magyarország hat olyan növekedési forrással rendelkezik, amelyekhez társítani lehet a koreai, izraeli, dubaji/emirátusi, szingapúri és a három kínai sikerváros fejlődési motorjait - írta Matolcsy György jegybankelnök a Növekedés.hu portálon Csizmadia Norberttel, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) kuratóriumi elnökével közösen jegyzett írásában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
13:09

PM: idén 4,3, jövőre 5,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság

A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság idén visszatérjen a dinamikus, uniós átlag feletti növekedési pályára - áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
14:58

A világot veri az amerikai növekedés

Az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke éves szinten 6,4 százalékkal nőtt az első negyedévben, ami a világjárványból való fogyasztói fellendülésnek köszönhető.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
14:37

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
10:33

Érdekes újítást karolt fel a Lidl

A Lidl portugáliai érdekeltségénél immáron vegán borok is kaphatók, amelyek különlegessége, hogy előállításukhoz semmilyen állati eredetű segédanyagot nem használnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
18:26

Már elmúlt a járványaggodalom az amerikai fogyasztóknál

Áprilisban a vártnál jóval nagyobb növekedéssel a koronavírus-válság tavalyi kitörését megelőző szintre tért vissza a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.

Szerző(k): Szabó Dániel