napelem

05.
26.
07:08

Már-már greenwashinggal trükközik az energiamamut

Miközben a médiában több mint egy éve mást se igen találni a Hambach-i területrendezési elképzelésekkel kapcsolatban, minthogy a külszíni bányák helyét az RWE hamarosan napelemparkos-energiatárolós felületekké alakítja át, a jelenlegi pillanatfelvételek teljesen más képet mutatnak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
25.
10:49

Egyet botlott Paks, a napelemek viszont megállíthatatlanul törnek előre

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadta az áprilisi villamosenergia-piaci jelentését, melyből leginkább az olvasható ki, hogy mi mindent nem érzékelünk a rögzített lakossági tarifáknak köszönhetően.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
21.
17:06

Kötelező napelemtelepítést akar az EU minden háztetőre

Az Európai Unió fel akarja gyorsítani a napenergia elterjedését, miközben újjá kívánja építeni Európa fotovolatikus eszközöket-gyártó iparát is. A terv része a blokk stratégiájának, amelynek célja, hogy 2030-ig megszűnjön az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól, különösen a földgáztól való függése. Az EU jelenleg a gáz mintegy 40 százalékát Oroszországból szerzi be, ami naponta több mint 110 millió dollárba kerül.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
22:18

Országos naperőmű-boomot jelentett be az MVM Csoport

Az MVM Zöld Generáció Kft. országszerte 28 naperőművet épít mintegy 7 milliárd forintos beruházással - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
11:05

Több mint ezer családnak osztanak napenergia-segélyt Barcelonában

Arra, hogy a napelemek telepítése nem csak a közigazgatás vagy tehetősebb emberek rezsiszámláját csökkentheti, eddig is volt európai példa, ám a brit és francia szociális bérlakásokra telepített áramtermelő rendszereknél is egyszerűbb megoldással állt elő Barcelona, ahol rászorulónként havi 200 eurós áramszámla-támogatást is ki tudnak préselni egy friss projektből.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
09:33

Zöldhasú lett a MET

A MET Csoport magyarországi naperőműveit finanszírozó, 2021. decemberében kibocsátott vállalati kötvény – a Sustainalytics tanúsítványának megszerzése révén – zöld minősítést kapott. Ennek feltétele az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseivel való összhang volt.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
06:21

Napelemes támogatási programot készít elő az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság azt reméli, hogy a napenergiás áramtermelés elterjedését és az európai napenergia-gyártó ipar újjáépítését be tudja indítani egy új támogatási programmal.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
15:48

Bécs így függetlenedik a földgáztól

Bécs energiaszolgáltatója, a Wien Energie 2027-ig 1,29 milliárd eurót fektet be projektekbe, hogy függetlenné válhasson a földgáztól; földhőben, hőszivattyúkban, nap- és szélenergiában látják a jövőt - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika