napelem

04.
21.
08:00

Két pofont is kapnak a napelemet tervezők, érdemes sietni

Júliustól változik a napelemes rendszerek elszámolása, májustól pedig már nem elég az 1 fázisú inverter a kisfeszültségű hálózatokon, ha valaki 3 kilowattnál nagyobb rendszert tenne föl. Most érdemes sietni az engedélyeztetéssel, mert 2 hét múlva már sokkal nehezebb dolgunk lehet - hívják fel a figyelmet a Gépész Holding szakértői.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
12:03

Nem biztos, hogy megéri már az állami napelemes támogatásért rohanni

Az államilag támogatott napelemes beruházások aranykorának lassan vége, de a júliusi kapuzárás előtt ettől még sokan úgy gondolják, hogy talán érdemes volna a szűkülő résen mégis valahogy bejutni. Nem jó ötlet - írta meg a G7.hu

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
14:47

Steiner Attila: 16-17 milliárd eurót hívna le Magyarország az uniós helyreállítási alapból

Az ITM államtitkára szerint a brüsszeli pénzből juthatna egy olyan, akár 100 milliárd forintos keretösszegűnél nagyobb pályázatrra is, ami kifejezetten a komplex háztartási energiakorszerűsítést célozza - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
14:35

Venne áramot 3 forint / kilowattóra egységáron? És olcsóbban?

Évek óta lefelé mutató spirálban esik a napelemmel termelt áram ára, de a szaúd-arábiai aukción, ahol ráadásul 600 MW termelőkapacitáshoz nem csak az új rekordalacsony ár társult, de az a bejelentés is, hogy e téren sem méretben, sem árban nincs megállás.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
12:12

Napelemes világítást kap a Bozsik Stadion

Az E-Sports Management kft. szállíthatja a Bozsik Stadion fotovoltaikus (napelemes) lámparendszerét, nettó 149 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
13.
14:59

Ha hitelből is, de sokan tervezik, hogy napelemet tesznek a háztetőre

A megkérdezettek kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert telepíteni, mert azt környezettudatos és megtérülő beruházásnak tartja - derült ki az E.On 1500 fős online, nem reprezentatív felméréséből. Sokan az otthonfelújítási támogatásból is erre fókuszálnak.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
10:08

A görögök tisztább levegőt akarnak venni

Hivatalossá vált, hogy Görögországban négy széntüzelésű erőműegységet lekapcsolnak a hálózatról, az egyik közülük a kibocsátási határérték tizenötszörösével szennyezett. A még megmaradó kazánblokkoknak is meg vannak számlálva a napjaik.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
13:25

Az okosbojler olcsóbb és praktikusabb mint az akkumulátor

Nem kell a drága akku, elég egy alaposan továbbfejlesztett, és rendszerben is működni képes vízmelegítő, és a háztáji erőmű jobban szolgálhatja a család fogyasztási igényeit - ígéri egy francia cég fejlesztése.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
11:20

Kiderült, mi vár a Mátrai Erőműre

A gázturbinás átépítést mellett a nagy hulladékégető megtartását, további napelemparokat, valamint egy hidrogéngazdasági egység megépítését ígérte a visontai szénerőmű vezetője egy interjúban.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
06.
14:19

Egyszerre termeltek egy csomó áramot, meg hektáronként négy tonna spárgát

Miközben a magyar argovillamosság a megújuló energiával kapcsolatban mezőgazdasági épületek tetejére telepített napelemekben és jellemzően rossz mezőgazdasági besorolású földekre telepíthető napelemparkokban godolkodik, egy francia cég prezentálta, mit is tud a napelemekkel kombinált növénytermesztés.

Szerző(k): Szabó M. István