napenergia

05.
12.
09:33

Zöldhasú lett a MET

A MET Csoport magyarországi naperőműveit finanszírozó, 2021. decemberében kibocsátott vállalati kötvény – a Sustainalytics tanúsítványának megszerzése révén – zöld minősítést kapott. Ennek feltétele az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseivel való összhang volt.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
12.
06:21

Napelemes támogatási programot készít elő az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság azt reméli, hogy a napenergiás áramtermelés elterjedését és az európai napenergia-gyártó ipar újjáépítését be tudja indítani egy új támogatási programmal.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
15:48

Bécs így függetlenedik a földgáztól

Bécs energiaszolgáltatója, a Wien Energie 2027-ig 1,29 milliárd eurót fektet be projektekbe, hogy függetlenné válhasson a földgáztól; földhőben, hőszivattyúkban, nap- és szélenergiában látják a jövőt - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
24.
12:39

Mindent letarolnak a napelemek

Gao Jifan, a Trina Solar Co. vezérigazgatója a Boao Forum for Asia rendezvényen elmondta, hogy a napenergia 2050-re a világ villamosenergia-termelésének felét biztosíthatja, és a legolcsóbb energiaforrássá válhat. Hosszú út vezet még ehhez a forradalomhoz.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
11:45

Paks: karbantartás és hibajavítás nélkül is kiesett pár száz megawatt

A paksi atomerőművel kapcsolatban nem csak a magyar légtérben újból felbukkanó, nukleáris üzemanyagot szállító orosz repülőgép a meglepő, hanem az is, hogy a húsvéti pihenőre vonult országban már egy kis tavaszi napsütés is elég volt ahhoz, hogy vissza kelljen fogni az amúgy éppen hiba nélkül működő reaktorokat.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
22.
06:40

Bécsben kétszázezer eurós támogatást kaphat, aki napelemet telepít a parkoló fölé

Új támogatási alapot vezetett be az osztrák főváros: 2022. április 20. óta akár 200 ezer eurós támogatást is kaphat az a vállalkozás, amely napelemeket telepít a fedett parkolójára vagy raktárterületére. A cél, hogy Bécsben 2025-re ötször annyi áramot állítsanak elő napenergia segítségével, mint most - közölte a város kereskedelmi irodája.

Szerző(k): Szepesi Anita