nemzeti

04.
18.
12:24

Gépjárműadó befizetése: segítséget ad a NAV

Főszabály szerint 2021. április 15-éig kell megfizetni a gépjárműadó első részletét. Viszont van, hogy ez a határidő kitolódik, ha valaki nem kapja meg a határozatot. Ezt a kérdéskört tisztázta most a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
16.
12:29

A fiktív számlázás mestereire csapott le a NAV - milliárdokat csaltak el

Egy rendkívül szervezetten és konspiratív módon működő, több helyszínen titkos irodát is fenntartó, bűnszervezetként működő számlagyár ügyében akciózott április 14-én a NAV a bevetési egységével és a TEK közreműködésével. Dokumentumokat és adattárolókat foglaltak le, több mint 60 gyanúsítottat hallgattak ki. A bűnszervezet az eddigi adatok alapján több mint hatmilliárdos kárt okozott az állami költségvetésnek.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
14:52

Ezüst-jodiddal bombázzák a felhőket, hogy kevesebb kár érje a gazdákat

Szerdán elkezdődött a 2018 óta üzemelő jégkármérséklő rendszer védekezési időszaka – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
14:19

Tüntettek a Mol-székház előtt: ne egy nemzeti parkban fúrjanak!

Tovább folyik a Mol Nyrt. Őrségbe tervezett fúrásai elleni demonstráció, csütörtökön délelőtt az éves közgyűlésre igyekvő igazgatósági tagokat szembesítette a Greenpeace azzal, hogy ki mindenki nem akarja, hogy szénhidrogént keressenek természetvédelmi területen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
10:44

Aki szokott kajszit enni, mérges lehet az időjárásra

A kár mértéke még nem ismert, az biztos, hogy a kajszitermésben nyomot hagy az utóbbi napok időjárása.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
07:08

Most ők Magyarország legnagyobb adósai - eltűnő és új nevek a listán

A NAV csaknem 2400 magánszemély és több mint 1300 gazdálkodó szervezet nevét és elérhetőségét tette közzé a honlapján, akik jelentős összegű adótartozást halmoztak fel. Az összes tartozás több száz milliárd forint. Listán van a Sólyom légitársaság egyik alapítja, Hajdú Péter régi cége, de jobb sorsra érdemes ruhagyárat, könyvkiadót és egészségügyi eszközgyártót is találni az adóhátralékosok között.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
07.
17:17

Száznál több civil szervezet követeli a Moltól, hogy ne menjen az Őrségbe

A Greenpeace által kiadott sajtóközleméyn szerint 109 civil szervezet közös nyilatkozatban szólítja fel a magyar olajcéget, hogy ne folytassa az Őrségi Nemzeti Park védett természeti területére tervezett beruházását.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
04.
11:28

Veszélyesebben tért vissza a Purple Fox malware

Korábban emaileken és káros linkeken terjedt a Purple Fox, mostanra viszont a malware fájlmegosztásokon keresztül támadja a szervereket.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
23.
08:17

Megdöbbentő kormányzati kifizetésekre derült fény

Kiderült mire jutott pénzt azon a pályázaton, amelyen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter egyedi döntése alapján ítéltek oda támogatásokat. Úgy tűnik, a tárcavezető díjazta a pályázók kísérletező kedvét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
21.
12:29

Galgóczi: több vírusvariáns is megjelent Magyarországon

A koronavírus-járvány harmadik hulláma még mindig emelkedő fázisban van - mondta el Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): Szabó Dániel