ner

06.
07.
10:26

Járványban is rekordot döntöttek a kormányközeli építőcégek

Miközben az építőipari termelés tavaly 9,1 százalékkal csökkent, a kormányzati megrendeléseket sorra elnyerő nagy építőcégek kimondottan sikeres évet zártak, a 24.hu összesítése szerint 43 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosaiknak. Rekordokat döntött a Duna Aszfalt, a Mészáros és Mészáros, a Merket Építő és a WHB is.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
02.
08:42

Megjöttek a számok: így hasítottak tavaly Mészárosék és mások

A gazdaság zsugorodása ellenére szépen hízott a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló üzletemberek vállalatainak egy része tavaly, így a tulajdonosoknak nem kellett elmondaniuk a szép osztalékról.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
01.
11:20

Kapósak lettek a luxusutak a magyarok körében is

A kormányzati intelem ellenére a járvány idején több magyar utazott a Maldív-szigetekre, mint azelőtt. Most ráadásul a vírus is erősebben terjed - írja a Szabad Európa, amely szerint a jellemzően fideszes politikusokat és a hozzájuk kapcsolódó üzletembereket fuvarozó magángép is többször megfordult ott.

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
12:15

Úgy osztogatják az állami hitelt ingatlanra, mint a cukrot

A patinás budai Gellért hotelt 8,8 milliárd forintos állami MFB-hitellel vásárolta meg az elmúlt években Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójává vált Jellinek Dániel cége - írja a Direkt36. Az oknyomozó portál számítása szerint az MFB 2017 óta 27 vállalkozásnak 130 milliárd forintnyi kedvezményes hitelt nyújtott úgy, hogy a fedezet maga a hitelfelvevő cég vagy annak leányvállalata volt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
19:50

Feltérképezték a NER titkos pénzeszsákjait

Bár a Fidesz nagy offshore-ellensségét hangoztatta 2010 előtt, az elmúlt évtizedben az ért neki is sikerült létrehoznia a Nemzeti Együttműködés Rendszere titkos „pénzeszsákjait”, amelyekre aztán óriásvállalatokat épített. A Covid-időszakban különösen elszaporodtak az úgynevezett magántőkealapok; számuk mára a hatvanat is meghaladja. A Válaszonline szerint 43-at egyértelműen a kormányközeli felsőelit kezel, de a többi sem esett messze a hatalomtól.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
12:15

Filléreket kérnek Vajna Tímea befuccsolt gyémántbizniszének roncsaiért, de így sem kell senkinek

Mindössze pár millió forintra taksálják Vajna Tímea összeomlott gyémántüzletének megmaradt ékszereit, de éveken át még így sem akadt rájuk vevő. Úgy fest, most lenne érdeklődő a romokra, de az érdeklődő vásárlójelölt egyelőre nem jutott dűlőre a felszámolóbiztossal.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
13.
15:06

Csaba László: Magyarország egy demodernizációs időszakba került

A magyar gazdaságpolitika határozottan unortodox olyan ételemben, hogy pontról pontra az ellenkezőjét csinálja annak, amit a józan ész diktálna - mondta Csaba László közgazdász a Szabad Európának adott interjújában, amelyben a magyar gazdaságban az elmúlt 10 évben kialakult helyzetről beszélgettek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
17:45

Szigligetet továbbra is fenyegetik a betonszörnyek, de a falu ellenáll

Felbukkant egy szigligeti ingatlanhirdetés olyan birtokot kínálva, amire jó eséllyel ugranak a balatoni NER-cápák. A 330 millióért kínált terület ugyanis alkalmasnak tűnik szálloda- vagy lakópark fejlesztésre, de a település ellenáll(na).

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
21.
14:45

Tovább ömlenek a milliárdok a várbeli új minisztériumi épületre

Újabb, ezúttal 54 milliárd 378 milliós tendert nyert a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. a Budai várban, a Szentháromság tér 6. szám alatt lévő épület - amely a Pénzügyminisztérium új székhelye lesz - felújításán. A mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte 1 milliárd 249 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza
03.
29.
08:18

Elkezdte költeni az ajándék pénzt a kormány elitképzője

A Mathias Corvinus Collegium 1,4 milliárd forintot költ reklámra, további százmilliókat utazásra, miközben ingatlanokat és cégeket vásárol. Az intézmény korábban kapott jelentős állami támogatást.

Szerző(k): Komócsin Sándor