netrisk

05.
05.
07:08

Rossz hír az autósoknak: megmaradnak a pótdíjak a kötelező biztosításnál

Az MNB ugyan tavaly szeptemberi körlevelében közölte: július 1-től fokozottan ellenőrzi majd a biztosítók díjképzését. Csakhogy a sokak szemét szúró károkozói pótdíj több nagy biztosítónál is megmaradt.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
10:58

Itt a Netrisk újabb nagy dobása

Tovább bővült a Netrisk-csoport kelet-közép-európai online biztosításközvetítő platformja, miután a csoport megvásárolta a cseh Porovnej24.cz és a szlovák Netfinancie.sk összehasonlító portálokat működtető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
10.
09:52

Tíz százalékkal drágult a casco, de lehet spórolni is

Az autósok 2020-ban átlagosan 106 100 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást. Ez az érték 10 százalékkal haladja meg az előző év 96 400 forintos átlagát - írja a Netrisk biztosítási portál.

Szerző(k): Szász Péter
02.
03.
07:08

Autósok figyelmébe: változás jön a kötelező biztosításoknál

Elkezdődött a károkozói pótdíjak kivezetése a kötelező biztosítások piacáról. A Köbe már megszüntette a sokak által kifogásolt gyakorlatot, több más biztosítónál még megvan a pótdíj, de önmérsékletet gyakoroltak. A korábban sok társaságnál horror tarifákkal szembesülő autótulajdonosok is egyre több helyen találnak megfizethető biztosítást.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
30.
18:35

Autósok, figyelem: fontos határidő jár le

December elseje éjfélig mondhatják fel a kötelező biztosításukat azok, akiknek január 1-jére esik az évfordulójuk. Aki elmulasztja a váltást, a régi biztosítójánál szerződik az új évben is. A biztosítók átlagosan 8,3 százalékkal emelték az áraikat.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
06.
10:52

Ennyivel emelkedhet jövőre a kötelező biztosítás ára

A hétfőn kezdődött év végi kgfb-kampány első napjaiban az érintett ügyfelek 26 600 forintos átlagdíjon kötötték meg új kötelező biztosításaikat. Ez az összeg 7 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor mért 24 800 forintos díjszintet - jelentette be saját adatbázisára hivatkozva a Netrisk.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
10.
10:10

Hallgatnak a magyarok Orbán Viktorra - itt a friss felmérés

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait: a Netrisk.hu 6000 fős felmérése szerint a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százaléknyian pedig csak jövőre terveznek útra kelni. Idén nyáron a nyaralni indulók 56 százaléka a határokon belül marad.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
10:07

Megkezdte nemzetközi terjeszkedését a Netrisk-csoport

Csehországban és Szlovákiában veti meg a lábát a magyar alkuszcég, miután tulajdonosai megvásárolták az ottani piacvezető online biztosításközvetítő céget, a Kliket.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
09.
07:09

Koronavírus: végre egy jó hír az autósoknak

Ha csökken a forgalom, kevesebb a baleset is az utakon. A külföldi biztosítók már elkezdtek pénzt visszaosztani az ügyfeleknek, Magyarországon viszont csak a durva ütemű kgfb-díjemelkedést tompíthatja valamelyest a kijárási korlátozás - mondják a szakértők. A gyenge forint miatt az importalkatrészek ára ugyanis tovább emelkedik.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
29.
11:28

Durván drágul a kötelező biztosítás - 100 ezer forintos átlagdíj jöhet

Az év elején 60 ezer forint fölé emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagos díja. Tavaly ilyenkor még 50 ezer forint alatt volt az éves díj. A nagycsaládok autóvásárlási kedvezménye is szerepet játszhat a növekedésben.

Szerző(k): Herman Bernadett