nnk

04.
19.
18:10

Koronavírus: ezt mutatják most a szennyvízadatok

A 15. heti mérések szerint lassú csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
17:40

Rákszűrés felfüggesztése: megszólalt az NNK

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat - írta szerdán a 444.hu. Az NNK ma a hírre reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szűrővizsgálatok április 9-től pár hétre szóló, átmeneti és rövid ideig tartó halasztása pótolható, a lakosság szűrése nem marad el.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
07.
08:50

Koronavírus: mit mutat a szennyvízvizsgálat?

Magyarországon a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben fellelhető mennyiségét négymillió embertől származó mintából mérik, ami bőségesen elegendő a járványügyi folyamatok, az aktuális koncentráció mellett a tendenciák követéséhez - mondta Pándics Tamás,az NNK közegészségügyi laboratóriumi főosztályának vezetője a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
27.
11:51

Figyelmeztetést adott ki az NNK: több helyen egészségtelen a kinttartózkodás

Több településen tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
21.
12:29

Galgóczi: több vírusvariáns is megjelent Magyarországon

A koronavírus-járvány harmadik hulláma még mindig emelkedő fázisban van - mondta el Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): Szabó Dániel