nomura

03.
29.
15:34

Komoly veszteségeket szenvedhetett el két nagybank, bedőlési hullámtól tart a piac

Komoly veszteségeket szenvedhetett el két nagybank is, miután kényszerlikvidálni kellett egyik hedge fund ügyfelük pozícióit a részvénypiacon. A piac most azt lesi, megvan-e a veszélye annak, hogy dominóeffektus induljon el a tőzsdéken. Van, aki már a Lehman-csőddel riogat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
24.
15:22

Sötét felhők gyűlnek Magyarország felett

Ideges, azonban csak átmeneti eladási hullám bontakozott ki a magyar kötvénypiacon a jegybank kamatcsere aukciója után. A Bloombergen is címlapra került a sztori, amelyben szakértők azt találgatják, fordulóponthoz érkezett a magyar piac vagy csak a túlzottan optimista várakozások korrigáltak egy kicsit.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
24.
16:50

Orbán Viktor örül - zsebében a választások

Az egyik ismert pénzpiaci elemző alkalmi politológusként rájött a nyilvánvalóra. Eszerint Orbán nagy játszmát játszik azért, hogy pártja 2018-ban ismét kétharmadot kapjon a torz magyarországi választási rendszerben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
18:48

Ezért költekezne Varga, emiatt fél Matolcsy - itt a magyarázat

A forint gyengüléséhez és a rövid hozamok átmeneti csökkenéséhez vezethet az, hogy az utóbbi hetekben jelentősen megváltozott a kormány és a jegybank politikája - idézi a Portfolio.hu Peter Attard Montaltót, a Nomura londoni elemzőjét.

Szerző(k): portfolio.hu
04.
15.
12:24

Bókerbotrány: már Londonban is erről beszélnek

Nemcsak itthon, külföldön is árgus szemmel követik a hazai brókerpiaci eseményeket. A Nomura elemzése szerint még nagyon sok a megválaszolatlan kérdés a brókerbotrányok és főleg a Quaestor-ügy kapcsán. Bár konkrét fiskális és adósságnövelő hatással talán nem kell számolni, komoly teher nehezedik azonban a bankszektorra, és az elemző szerint nem is véletlenül - írja a portfolio.hu

Szerző(k): portfolio.hu
10.
17.
12:35

Újabb csapást mérhet a bankokra a kormány

Amit az egyik kezével ad a bankoknak és a devizaadósoknak a kormány, azt a másikkal visszaveheti - derül ki a külföldi elemzők forgatókönyveiből. A devizahitelek átváltásával kapcsolatos találgatásokat magyar forrásokra hivatkozva fogalmazzák meg.

Szerző(k): Napi.hu
02.
06.
20:22

Az MNB a tűzzel játszik (Nomura)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a jelenleginél is sokkal gyengébb forintárfolyam indokolna csak monetáris szigorítást - közölték budapesti tárgyalásaik tapasztalatairól összeállított elemzésükben londoni pénzügyi elemzők.

Szerző(k): MTI-Eco
01.
16.
07:11

Jól fognak szórakozni Magyarország miatt az elemzők

\"Érdekes\" fejleményekre számítanak Kelet-Közép-Európában a Nomura elemzői idén, Magyarországon a jegybank kamatemelésre kényszerülhet, miközben más módon folytatja a monetáris enyhítést, az infláció 2014 végére 4,2 százalékra pattanhat fel.

Szerző(k): Napi.hu
01.
07.
13:07

A Nomura tart a magyar kormánytól

Idén évben több kockázatos eseménnyel kell számolni a régióban, mint tavaly. Nem csak azért, mert a Fed lassítja a pénznyomdát, és emiatt eltűnhet az elmúlt években igen kedvező likviditásbőség a feltörekvő piacokról, több ország is fontos fordulóponthoz érkezett - vélik a Nomura londoni elemzői.

Szerző(k): portfolio.hu
10.
02.
10:59

Nomura: lehetne erősebb a forint

Rövid távon jók a magyar gazdaság növekedési kilátásai, de hosszabb távon már kérdéses a helyzet.

Szerző(k): Napi.hu