nomura

06.
14.
16:55

Matolcsy és a forint - mikor várható a közbeavatkozás?

Az MNB 3,50 százalékig vághatja a kamatot, a lazítási ciklus befejezésére pedig egyelőre nem lát okot a Nomura - derül ki a cég legfrissebb elemzéséből. A szakemberek szerint egy 310 forint feletti euróárfolyam már némi intervenciót kikényszeríthet a magyar jegybankból.

Szerző(k): NAPI
05.
30.
17:27

Nem várnak magyar költekezést Londonban

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése után sem valószínű, hogy a magyar kormány jelentősebb költségvetési lazításba kezdene, a monetáris politika folyamatos enyhülése miatt erre nincs is szükség - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni szakelemzők.

Szerző(k): MTI-Eco
05.
29.
17:00

Nomura: a piac Brüsszel helyett is figyel

A jelek szerint az Európai Bizottság sokkal inkább a fő számokra koncentrál, nem pedig a mélyben rejlő strukturális folyamatokra - értékelte a Nomura londoni elemzője azt a hírt, hogy Magyarország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Peter Attard Montalto szerint egy éve még más volt a helyzet, mostantól azonban a többi tagállam is arra készülhet, hogy elég lesz a fő számokat rendbe tenni.

Szerző(k): Beke Károly
05.
14.
07:12

Újabb pofont kaphat Magyarország

Alapesetben arra számít a Fitch Ratings, hogy a magyar kormány meghozza a szükséges döntéseket a GDP 3 százaléka alatti idei áht-hiány érdekében, de fennáll a veszélye, hogy Brüsszel fenntartja az edp-eljárást − mondta a Napi Gazdaságnak Matteo Napolitano, a hitelminősítő Magyarországért felelős szakembere. A növekedéshez nem jegybanki program, hanem reformok és kiszámítható üzleti környezet kellenének.

Szerző(k): Beke Károly
02.
14.
09:06

Kiszivárogtatás: gyengíteni fogja a forintot a kormány

A kormány a forint gyengítésére készül a sikeres kötvénykibocsátás után - idézi a Bloomberg a Nomura budapesti beszélgetésekre alapozott elemzését. Kívülről nézve úgy látszik, hogy további unortodox lépések várhatók.

Szerző(k): NAPI
12.
21.
12:03

Kicsúszhat az időből Amerika

A Nomura befektetési bank szerint nem jön létre megállapodás az idén a pénzügyi szakadék néven ismert amerikai költségvetési szanálási programról - írta a Business Insider pénzügyi hírportál pénteken.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
20.
13:30

Hatalmas leépítéseket jelenthet be hamarosan egy nagybank

Az európai banki befektetői divízióját építené le a Nomura.

Szerző(k): NAPI
04.
19.
18:02

Veszélyes folyamat indulhat be Magyarországon

Elszállt az infláció, és a bruttó bérek emelkedése is jelentős volt Magyarországon, amely veszélyes folyamatokat indíthat el a Nomura elemzése szerint.

Szerző(k): NAPI
03.
22.
15:50

Add el a forintot, újra jöhet a 315-ös euró (Nomura)

Azonnali forinteladást javasol euró ellenében a Nomura, a közös deviza jegyzése szerintük 310-315 forintig is emelkedhet.

Szerző(k): NAPI
11.
21.
15:24

Az eurózóna felbomlása valószínű forgatókönyvvé vált

A Nomura hétvégi elemzésében már komolyan számol az európai valutablokk felbomlásával, és a lehetséges stratégiákat latolgatja.

Szerző(k): Andó Bálint