npl

04.
15.
19:11

Újabb segítséget kapnak a bedőlt hitelesek az MNB-től

Májustól szigorúbb szabályok vonatkoznak a követeléskezelőkre. A nehéz helyzetbe került adósoktól a bankok megszabadultak, a követeléskezelő cégek gyakorlata viszont nem mindig fogyasztóbarát.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
09.
18:42

Így intéz el egy országot az árfolyam

Lassan kezelhetetlen méretűvé kezd dagadni a vállalatok adósságállománya Törökországban. A cégek egy jelentős része ugyanis dollárban adósodott el, amelynek lírában számolt árfolyama Erdogannak is hála, elszabadult. Egyre kétségbeejtőbb helyzetben az ország bankjai.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
20.
11:38

Csak látszólag csökken a bedőlt hitelállomány

Bár a bankoknál egyre kevesebb a nem teljesítő hitel, a követeléskezelőknél lévő lakossági adósságot is beszámítva éppen csak elkezdett csökkenni a bedőlt tartozások mennyisége. A lakosság fizetőképessége ugyanakkor egyre jobb.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
09.
13:48

Lezárult az Aegon Hitel értékesítése

A szükséges hatósági engedélyek megszerzésével sikeresen lezárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése. A vállalatot a nem teljesítő hitelállományával együtt az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg - adta hírül a társaság.

Szerző(k): Domokos László
06.
22.
14:59

Jó híreket közölt a magyar bankrendszerről az EBRD

A robusztus gazdasági növekedés és a nem teljesítő kinnlevőség-állomány folyamatos csökkenésének hatására ismét élénkül a hitelkihelyezés a közép- és kelet-európai feltörekvő gazdaságokban - közölte pénteken Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A pénzintézet kimutatása szerint Magyarország azon térségi országok között van, amelyekben a legnagyobb mértékben csökkent a problémás banki követelésállomány.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
05.
12:15

Fontos bejelentést tett az Aegon

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, most a megmaradt, közel 75 milliárd forintos hitelállományát is eladja - jelentette be a cég.

Szerző(k): Domokos László
03.
07.
09:42

Nagy változás közeleg a régióban

A közeljövőben a régió egyes országaiban visszaeshet a nem teljesítő banki hitelek (npl) eladása, míg a közelmúltban alacsonyabb tranzakciós aktivitást mutató országokban az értékesítés fellendülése várható - állapította meg a Deloitte új, immár 14 országot vizsgáló elemzése.

Szerző(k): Domokos László
03.
06.
17:59

Iyen is van: a bankok megdicsérték az MNB-t

Az MNB nemrégiben publikált ajánlásainak erénye, hogy azokat a jegybank a szektor javaslatait is figyelembe véve dolgozta ki, ami segítheti a szabályok hatékony alkalmazhatóságát - adta hírül a Magyar Bankszövetség elnöksége.

Szerző(k): Domokos László
03.
02.
15:10

Sokaknak segít a jegybank

Az MNB által az ingatlanokkal összefüggő kockázatok kezeléséről kiadott friss ajánlás egyebek közt az értékbecslőkkel, az értékbecslések tartalmával és a piaci érték meghatározásának módszertanával kapcsolatban ad iránymutatást a pénzügyi intézményeknek. Két további új ajánlás a magas arányú nem teljesítő hitelekkel, valamint a projekthitelek értékelésével kapcsolatos kockázatok kezelésére fogalmaz meg rendelkezéseket - adta hírül a jegybank.

Szerző(k): Domokos László
06.
06.
14:18

Újabb európai országban tört ki bankválság

Bankválság tombol Európa egyik legkisebb országában, amely bár nem az Európai Unió tagja, de az euró a hivatalos fizetőeszköze - számolt be a Portfolio a Reuters híre alapján.

Szerző(k): Domokos László