nyár

05.
05.
21:22

Már látszik, hova készülnek a magyarok a korlátozások feloldása után

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után, a hotelek által nyújtott élmények közül leginkább a svédasztalt, a teljeskörű kiszolgálást, valamint a szabadidős programokat és a szórakozási lehetőségeket várják a válaszadók - ez derült ki a Danubius Hotels és Opinio piackutató friss, reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
12:22

Nyaralás: milyen oltásigazolásra lesz szükség?

Digitális oltásigazolást vezetne be az EU, a tervek szerint már nyár elején elérhető lenne.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
27.
10:07

Bejelentették: már nyár elején érkezik az első nyugdíjemelés

A kormány idén nem egy összegben visszamenőleg, novemberben fizetné ki az infláció miatti nyugdíj-kiegészítést, hanem már nyár elején kiutalnák az első hónapokra járó, 0,6 százalékos kiegészítő emelést. Azután pedig ennyivel több lenne a havi juttatás. A kormány a járványban minden lehetséges eszközzel igyekszik segíteni a nyugdíjasokat - nyilatkozta Tállai András a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
27.
07:58

Kiderült, mennyi lehet a diákmunkások órabére idén

A diákszövetkezetek szerint a cégek már megkezdték a toborzást a klasszikus nyári diákmunkákra, de a diákok rohama a munkáért még nem indult be - írja keddi számában a Világgazdaság.

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
08:10

Áramelés jön a Balatonnál, 350-420 forint lehet egy gombóc fagyi

Még nem látható előre pontosan mekkora áremelkedéssel kell számolniuk azoknak, akik a Balaton mellé készülnek a nyáron. A fagylalt ára például 20 százalékkal nőhet a tavalyihoz képest.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
22.
10:01

Kezdődik az országos szúnyogirtás

Ma indul el az idei központi szúnyoggyérítés. Első lépésként Csongrád-Csanád megyében, a Tisza déli szakaszán és a Maros hullámterében, illetve a Szolnok környéki vizekben lesz szúnyoglárva-gyérítés. Az eljárás során repülőről biológiai készítményt permeteznek háromezer hektárnyi vízfelületre - adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
07:20

Sokkal többen foglalnak szállást a nyárra, mint egy éve

Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
14.
12:39

Elegük van a magyaroknak: szórni akarják a pénzt

A lakosság 38 százaléka arra számít, hogy a koronavírus járvány enyhülésével már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és komolyabb kiadásokat is megengedhet magának. A legtöbben nyaralásra költenének. Jelentős kör szeretné felújítani az otthonát, sokan autót vennének, míg minden tizedik ember lakásvásárláson gondolkodik - derül ki a BÁV Zálog kutatásából.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
08:59

Húsz százalékkal drágább lehet a nyaralás

Úgy tűnik, a magyarok egyre jobban bíznak abban, hogy lesz lehetőségük idén nyaralni, az elmúlt hetekben ugyanis jelentősen nőtt az előfoglalások száma. Az árak elég durván emelkednek.

Szerző(k): Komócsin Sándor