nyereség

05.
05.
16:42

Elszállt a General Motors negyedéves nyeresége

Az elemzők által vártnál nagyobb, a tavalyi első negyedévhez képest több mint tízszeres nyereségnövekedésről jelentett szerdán a General Motors (GM), részben az Egyesült Államokban tapasztalt keresletnövekedés hatására és amiatt, hogy sikerült árat emelnie.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
09:28

Jól indult az Erste Bank idei éve

Az Erste Bank 15,1 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta az idei első negyedévet. A lakossági ügyfélvagyon 24 százalékkal, míg a vállalati betétállomány 34 százalékkal gyarapodott egy év alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
04.
07:31

Rekordévet hozott a keményvalutás vécépapír egy magyar cégnek

Tíz százalékkal nőtt a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír cégcsoport árbevétele, és elérte az 52 milliárd forintot, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) hat milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban még 2,5 milliárd forint volt. A vállalat az idén a belföldi és az exportpiacokon is enyhe növekedéssel számol - írja az MTI a társaság beszámolója alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
19:02

Hiába minden, Európa egyszerűen nem tud elég jó lenni

Sosem produkáltak még ennyire jó negyedévet az európai tőzsdei cégek mint most. A befektetőknek a jelek szerint ez azonban már nem elég, a jó hírekre nem tudnak emelkedni az árfolyamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
03.
07:46

Az omahai bölcs még gazdagabb lett

A Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság 11,7 milliárd dolláros profittal zárta az idei első negyedévet az egy évvel korábbi hatalmas, 49,7 milliárd dollár veszteség után, amit a pandémia miatt zuhanó részvényárak okoztak.

Szerző(k): Domokos László
04.
30.
09:37

Hízik a banki profit: nagyot kaszált az Erste

Az Erste csoport nettó nyeresége a másfélszerese lett a tavalyinak. A háttérben a kockázati költségek csökkenése és a díjbevétel bővülése áll.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
13:56

A vártnál is jobban szalad a Facebook szekere

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Facebook az első negyedévben, de a cég szerint a növekedés jelentősen visszaeshet az év további részében, mivel az Apple új adatvédelmi beállításai megnehezítik a hirdetések személyre szabását.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
09:29

Lecsapott a dagadt macska a tejfölre

Az elemzők ugyan számítottak rá, hogy az internetes szolgáltatásokat kínáló cégek nagy használt látják a pandémiával járó bezártságnak, miután az otthon ülő emberek többet interneteznek, ám a Google szárnyalás ennek tükrében is meglepő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
14:10

Megugrott a kínai ipari vállalatok nyeresége

Megugrott a kínai vállalatok nyeresége az idei első negyedévben a koronavírus-járvány miatt alacsony bázisú tavalyi első negyedévhez képest - írja az MTI a statisztikai hivatal közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
13:53

Nőtt az UBS bankház nyeresége

Emelkedett a világ legnagyobb vagyonkezelője, a svájci UBS bankház nyeresége az idei első negyedévben az ügyfelek erős aktivitásának köszönhetőn - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter