nyitás

04.
21.
08:55

Bizonytalan nap jön Budapesten

A bizonytalan nemzetközi hangulatnak köszönhetően iránykereséssel indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - írta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
16:52

Nagy ugrásra készül a kormány, ha négymillió beoltott lesz

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket - írja a kormányközeli Magyar Hírlap.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
20:38

Koronavírus: sok helyen félházzal nyitottak az iskolák

Sok helyen a diákok fele, negyede nem ment be a vírushelyzet miatt az RT Híradója szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
08:42

Kaotikus a nyitás, Kásler szembemegy a kormánnyal?

Mást mond Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az online oktatás folytatásának lehetőségéről, mint ami az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
06:20

A Tesco megtette, amit nehéz elképzelni: kocsmába küldi a vásárlókat

A brit Tesco arra kérte a közösségi médián keresztül az embereket, hogy ha tehetik, támogassák a helyi vendéglátó egységeket. A járvány miatt 2020-ban ugyanis körülbelül hatezer pub zárt be végleg.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
13:46

Kásler az iskolai hiányzások rugalmas kezelését kéri az igazgatóktól

Az igazgatók a kellő rugalmassággal járjanak el a diákok hiányzásaival – írta az iskoláknak Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter a Telex szerint, amelynek a birtokába került az intézményvezetőknek küldött levél.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
11:54

Felelőtlenség úgy kinyitni a vendéglátósoknak, ha a dolgozók nincsenek beoltva

A jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken - mondta el a köztévé Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
11:47

Iskolanyitás: Orbán Viktor egy nem létező WHO-protokollra hivatkozott (Frissítve: reagált a KTK)

Orbán Viktor pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik protokolljára hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy miért döntöttek a hétfői iskolanyitás mellett. Csakhogy a Népszava szerint a nemzetközi szervezetnek nincs olyan protokollja, ami ilyet javasolna. A Miniszterelnökség pedig nem árulta el a lapnak, hogy pontosan mire is gondolt a miniszterelnök. Frissítés: a cikk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) jelezte, hogy fogalmazott meg ilyen ajánlást az egészségügyi szervezet és az UNICEF.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
14:07

Hamarosan vége lehet a járványügyi korlátozásoknak Oroszországban

Jelentősen meghaladja a nyolcmilliót a Covid-19 ellen Oroszországban beoltottak száma, és a vakcináció tempójának további növekedése miatt hamarosan vissza lehet vonni a járványügyi korlátozásokat - jelentette ki Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az orosz egészségügyi tárca pénteki vezetőségi tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
09:36

Újraindulnak a gyógykezelések négy budapesti fürdőben

Április 19. hétfőtől újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések négy budapesti fürdőben: a Széchenyi, Szt. Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben - közölte a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely