nyugdíj

05.
18.
16:23

Nyugdíjemelés: idén mások a szabályok, ezt érdemes észben tartani!

Változatlanul nagy az izgalom a 2022. évi nyugdíjszámítást meghatározó valorizációs szorzószámok megjelenése óta a nyugdíjba készülők körében, hogy mikor érdemes nyugdíjba vonulni. Az Adó.hu cikkében feltárta a lehetőségeket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
09:55

Kiderült, kinek drága a benzin és kinek nem

A magyar autósok jelentős részének, főként a nyugdíjasoknak még az árstoppal együtt is túl drága az üzemanyag, de vannak olyanok is akiknek nem befolyásolja az autózási szokásait a benzin vagy a gázolaj ára, és ez így lenne akkor is, ha piaci árat kellene érte fizetni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
10:05

Egyre vastagabbra duzzad a magyarok pénztárcájára

Az idei első negyedévében tovább javult a magyar háztartások fizetőképessége, a kilátások azonban a makrogazdasági környezet miatt negatívak, mivel egyelőre még beláthatatlanok a háború következményei.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
16.
07:08

Megúszhatatlan a nyugdíjpofon: a megtakarítók gigantikus válság elé néznek

Immár beépült a köztudatba, hogy a társadalom elöregedése miatt jelentősen csökkenhet a most középkorú generációk életszínvonala, amikor a jövőben nyugdíjba vonulnak. Emiatt a fejlett világban sok százmillión - és egyre növekvő számban - vannak olyanok, akik megtakarítási kényszerbe kerültek. De valóban az öngondoskodás jelenti az abszolút gyógyírt a nyugdíjrendszerek bajaira? Sok jel utal arra, hogy az elkövetkezőkben sem az állampapírpiacok, sem a részvények és más kockázatos eszközök piacai nem lesznek képesek nagy tömegben megfelelő minőségű befektetési lehetőséget teremteni a nyugdíjpénzeknek.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
15.
14:54

Ez alapján áll vagy bukik a novemberi nyugdíjemelés, minden időst érint

A júliusit követően novemberben szinte biztosan várható újabb nyugdíjemelési korrekció, amelynek mértéke majd szeptemberben válhat ismertté. De hogyan állapítják meg az emelések mértékét? A nyugdíjasokra vonatkozó infláció méréséről Farkas András nyugdíjszakértő írt összefoglalót.

Szerző(k): K. Kiss Gergely