nyugdíj

04.
21.
14:36

Hasznos tanácsot kaptak a magyar nyugdíjasok

A mai inflációs nyugdíjemelés egyre inkább leszakítja a nyugdíjak vásárlóértékét a nemzetgazdasági nettó átlagkereset értékétől - ami a teljes nyugdíjas társadalom relatív elszegényedéséhez vezet -, valamint a nyugdíjas társadalmon belül is gyorsan mélyíti a megosztottságot, szétszakítja egymástól a nyugdíjasokat - állapította meg Farkas András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
13:42

13 785 milliárd forintot hozott a világ legnagyobb nyudíjalapja

A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja, 382 milliárd norvég korona (13 785 milliárd forint) hozamot termelt befektetéseivel az idei első negyedévben - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
10:47

Ellopta a nyugdíjakat a postás

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben - közölte Szabó Ferenc Pest megyei főügyész az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
15:17

A nyugdíjminimumot 65-70 ezer forintra emelnék

Biztos megélhetést, a mai nyugdíjasok érdekében pedig azonnali korrekciót sürgetett Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatóján. Az MSZP azt akarja, hogy a mai 28 500 forintos nyugdíjminimumot a minimálbér legalább 50 százalékára emeljék, és a nyugdíjemelés meghatározásánál az infláció mellett a bérek emelkedését is vegyék figyelembe.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
11:19

A nyugdíjkorhatár emelkedik, vele a rendszer igazságtalansága is nő

Idén is emelkedik a nyugdíjkorhatár: aki 1956-ban született már csak 64,5 évesen hagyhatja hátra a munka világát. Korkedvezményt csak a nők 40 jogosultjai élvezhetnek. Közben viszont az új és a régi nyugdíjasok juttatása között egyre nagyobb a különbség azonos szolgálati idő mellett is.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
09:55

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Miközben az állam fokozatosan emelni kényszerült a nyugdíjkorhatárt, annak ütemével nem egyformán nőtt a nyugdíjba lépés után várható hátralévő élettartam. A most nyugdíjba lépők kevesebbet élhetnek nyugdíjasként, mint 10-20 éve. Sokan kemény, de alacsonyabb hozzáadott értékű munka után, rosszabb egészségi állapottal tudják majd csak elérni a nyugdíjkorhatárt - figyelmeztetnek társadalomkutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
14:20

Így hat a magyar nyugdíjakra a klímaváltozás

A nyugdíjpénztári alapok többsége az idei első negyedévben tovább emelkedett. A zöld alapok kiválóan teljesítettek, a magyar állampapírokba fektető portfóliók viszont mínuszban állnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
13:45

Nyugdíjasok rohamozták meg az oltópontokat Olaszországban

Káoszhoz vezetett a 70-80 évesek regisztráció nélküli oltásának elindítása Olaszországban, miután a kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek - jelentette az olasz sajtó kedden.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
11:05

Melyik a leginkább személyre szabható nyugdíj megtakarítási forma? (x)

Több végigdolgozott évtized után természetes vágyunk, hogy anyagi biztonságban tölthessük el életünk hátralévő részét. A nyugdíjaskor azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha előre gondolkodunk és időben lépünk.

Szerző(k): -x-