nyugdíj

06.
10.
08:10

Pénteken jön az extra nyugdíj a bankszámlákra

A januárig visszamenőleges extra nyugdíjat a bankszámlával rendelkező nyugdíjasoknak június 11-én pénteken utalja a Magyar Államkincstár.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
09.
10:20

Elképesztően kevés pénzből élnek a magyar nyugdíjasok

A nyugdíjasok alig több mint 5 százaléka él több pénzből, mint egy átlag magyar dolgozó, 13 ezren pedig kevesebb mint 50 ezer forint ellátást kapnak - írja az Mfor.hu, miután négy hónap után adatokat kapott a Magyar Államkincstártól.

Szerző(k): Szász Péter
06.
09.
10:00

Jó hírek láttak napvilágot a nyugdíjjal kapcsolatban

Egyre többen készülnek tudatosan az időskorukra – közölte a K&H. A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
08.
14:20

Változtatnának a 13. havi nyugdíjon

Új javaslatokkal állt elő a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület annak érdekében, hogy javuljon a nyugdíjasok életkörülménye a járványt követően.

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
08:28

Visszaüthet a legújabb nyugdíjreformterv

Egymás után szólalnak meg a nyugdíjszakértők abban az ügyben, hogy a nyugdíj megállapításánál figyelembe vegyék-e, hogy a jogosultnak voltak-e gyerekei. Úgy tűnik, kétélű fegyverről van szó.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
07.
09:03

A magyar nyugdíjreform-javaslat körül egyre nagyobb a vita

Sokan támadták hevesen azt az új nyugdíjreform-javaslatot, hogy a folyó finanszírozású nyugdíjrendszerek fenntarthatósága érdekében a gyermekvállalás elismerése is befolyásolja a juttatás későbbi összegét, vagy csökkentse a nyugdíjkorhatárt. A pontrendszerrel egybekapcsolt nyugdíjrendszert sokan a gyerekteleneket indokolatlanul büntető felvetésnek tartják, miközben szakértők szerint a gyermekvállalási hajlandóságot nem is javítaná. Farkas András nyugdíjszakértő sok gyengepontja van a felvetésnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
07:40

Riasztó képet mutat a nyugdíjkorhatár emelése

Romániában már azt számolgatják, mennyivel rövidülne meg az emberek nyugdíjban töltött élete, ha megemelnék a nyugdíjkorhatárt. Az európai összehasonlítás riasztó képet mutat.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
05.
10:38

Jól járhat több mint 100 ezer jövőbeli nyugdíjas, de ennek van egy feltétele

Ha valaki kedvezményesen adózik, akkor alacsonyabb nyugdíjra számíthat, de a jelenlegi többletjövedelméből félre is tehet. A 24.hu számítása szerint jól járhat mintegy 33 ezer ekhós és 80-100 ezer kamionsofőr, akik nem a hagyományos módon adóznak. A gond az, hogy szinte lehetetlen megmondani, mennyi lesz a nyugdíjunk 10-20 év múlva, ráadásul tudni kell félretenni.

Szerző(k): Szász Péter
06.
04.
11:02

Változnak a nyugdíjszabályok júliustól, egyesek ellátását újraszámolhatják

Július 1-jétől több szabály is módosul a nyugellátással, adategyeztetéssel, illetve korhatár előtti ellátással kapcsolatban. A jogszabálymódosítás a 97. számú Magyar Közlönyben jelent meg - hívja fel a figyelmet Széles Imre tb-szakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
04.
10:11

A júniusi nyugdíj emeléssel jön és hamarabb is

Minden hónapban ugyanazon a napon érkezik a nyugdíjkifizetés, azonban idén júniusban ez most változik. A rendkívüli évközi nyugdíjemelést is hozza már a postás, vagy utalják a bankszámlára.

Szerző(k): Szabó Dániel