nyugdíj

05.
13.
07:35

Késő bánat: kifuthat az időből az elhamarkodottan döntő nyugdíjas

Mivel az úgynevezett valorizációs szorzószámok miatt nagyon nem mindegy, hogy mikor (melyik évben) vonul valaki nyugdíjba felmerül a kérdés, hogy lehet-e visszakozni, ha valaki már beadta a nyugdíjigényét. Ezt a kérdést járja körbe az Adó.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
06:41

Lázadoznak a szerbiai nyugdíjasok

Hiába kaptak több mint ötszázalékos nyugdíjemelést a szerbiai nyugdíjasok, az infláció ezt a pluszt már teljesen felemésztette. Ezért szakszervezetük újabb emelést követel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
06:00

GKI: A kimutatott infláció dupláját érzékeli a lakosság

A hivatalos inflációs adat szerint a fogyasztói árak áprilisban 9,5 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Ehhez képest a GKI Zrt.-nek ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt. Igaz, ez utóbbi adat nem tényeken (árfelírás, kérdőív), hanem érzékelésen alapszik (melyeket erősen torzíthatnak a közelmúlt eseményei).

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
10.
15:14

Áder aktív nyugdíjas lesz, a felesége sem lesz többet bíró

Áder János az egyik utolsó köztársasági elnöki határozatával felmenti a saját feleségét a bírói munka alól. A felmentés formális, a felmentését kérő Herczegh Anita már 13 éve nem dolgozott bíróként - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
06:01

Tovább csökkent tavaly a covid miatt a várható élettartam Kelet-Európában

A születéskor várható élettartam folyamatosan nőtt az elmúlt tíz évben az unióban, azonban a pandémia alatt a legtöbb tagállamban csökkent. Némelyik uniós országban a járvány miatt több mint két évvel kevesebb ideig élhetnek az emberek.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
07.
16:40

Ennek igazán örülhetnek a nyugdíjasok

Ha teljesül a friss konvergenciaprogram, akkor a következő négy évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok - hívta fel a figyelmet az Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
21:28

Elfogynak a fizika- és kémiatanárok, ebből még nagy baj lesz

A felvi.hu összesítése szerint országszerte összesen csupán 22-en jelentkeztek fizika szakos, és 25-en kémia szakos tanári képzésre, ami azt jelenti, hogy a végzés után nagyjából 6-7 fő marad, aki ténylegesen tanítani is fog - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
10:30

Idősek ellátása: hamarosan lépni kell

Sok a kérdés és a tennivaló az idősügyekben - állapította meg az Állami Számvevőszék friss elemzése.

Szerző(k): Domokos László
05.
04.
11:55

A 160 ezer alatti nyugdíjat felvevőknek 8 százalékos emelés járna, itt a javaslat

A magyar gazdaságban az árnyomás - a nemzetközi tényezők hatására is - ez évben kritikus méretű inflációt okozott. Az MNB szerint az éves pénzromlás alulról, a Nemzetközi Valutaalap szakértői szerint felülről súrolja a 10 százalékot. A rohamosan gyorsuló infláció egyre súlyosabb helyzetet idéz elő a nyugdíjasok megélhetésében, ennek ellensúlyozására pedig kevés lesz a júliusi 3,9 százalékos emelés. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) szerint további lépések kellenek.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
14:42

Idén rosszul járt, aki később ment nyugdíjba

Éveken keresztül sokaknak érdemes volt néhány hónapot még munkában tölteni, hogy a nyugdíjazást csak a következő évben kérjék. Az infláció azonban alaposan belepancsolt ebbe a helyzetbe - hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu

Szerző(k): Domokos László