nyugdíj

04.
11.
11:21

Koronavírus: így kerültek ki az idősek az "erkölcsi törvény" hatálya alól Magyarországon

Orbán Viktor szerint "erkölcsi törvény" a kormány számára, hogy a nyitáshoz 2,5 millió magyar legalább egy oltással rendelkezzen, amikorra a miniszterelnök szerint, elvileg minden regisztrált 65 év felettit beoltottak. Ez nem teljesült, mégis jött a lazítás, és nincs már szó erkölcsi törvényről sem. Nemzetközi összehasonlításban kiderül, Magyarországon a legidősebbeknek, a 80 év felettieknek lényegesen kevésbé sikerült legalább egy oltást adni - olvasható a szabadeuropa.hu összeállításában.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
09.
09:00

Megjöttek a márciusi inflációs adatok, ennek sokan nem fognak örülni

Beindult a drágulás: idén márciusban a fogyasztói árak 3,7 százalékkal nőttek az árak az előző évihez képest - adta hírül a KSH.

Szerző(k): Domokos László
04.
09.
08:00

Öngondoskodó, tudatos közösséget szervez regisztrált ügyfeleiből a Bank360

Csoportos személybiztosítást kötött regisztrált ügyfelei számára a Bank360 az NN Biztosítóval. A cél, hogy a kockázatközösséghez csatlakozó felhasználók ellenállóbbá váljanak nem várt élethelyzetekben.

Szerző(k): Bank360.hu
04.
08.
08:50

Lázadnak a rokkantnyugdíjasok

A rokkantnyugdíjasokat képviselő szervezetek szerint a kormány lényegében szórakozik velük, amikor félmillió forintos kártérítést ígér jóval nagyobb, több bírósági fórumon is elismert kárukért.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
10:25

Mi van a nyugdíjasok borítékában? Adatokat közölt az államkincstár

A nyugdíjba vonulók között már azok vannak többségben, akiknek 150 ezer forintnál magasabb ellátást állapítanak meg, ez az összeg nem sokkal lehet az átlagnyugdíj felett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
03.
07:59

Nem csak tulajdonost, nevet is vált az Aegon Magyarország

Piacvezető szerepre tör Magyarországon az Aegon biztosítóval a Vienna Insurance Group, egy új, még el nem döntött márkanévvel. A tervek szerint az osztrák vállalat a meglévő biztosítójával, az Unionnal együtt, többmárkás stratégiával folytatja tevékenységét hazánkban.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
02.
07:40

Itt a jó külföldi példa: vitamincsomag a nyugdíjasoknak

Úgy tűnik, szintet lépet a szerb vezetés a nyugdíjasok kegyeinek elnyeréséért folytatott örök politikai küzdelemben. Lényegében cukorkát kínálnak az időseknek, bár még ez jobb, mint ha színes üveggolyókat kapnának.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
01.
14:35

Nem akarnak nyugdíjba menni a lengyelek

Nagy taps fogadta, amikor öt évvel ezelőtt a frissen hatalomra került lengyel kormány csökkentette a nyugdíjkorhatárt, ám mára kiderült, hogy jobban jár, aki nem él vele.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
01.
12:57

Kárpótolják a rokkantnyugdíjasokat a jogtalanul csökkentett ellátás miatt

Az Alkotmánybíróság 2018-ban mondta ki: az országgyűlés mulasztást követett el, mert nem alkotott olyan szabályokat, melyek alapján figyelembe vehetnék, hogy a rokkantellátásra jogosultak élethelyzetét érdemben meghatározó tényleges fizikai állapota mennyire javult, illetve a megállapított összeg hogyan viszonyul a 2012. január 1. előttihez. A javaslat alapján a károsultak félmillió forintot kapnak, de nem egyhamar.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
01.
09:56

Szigoríthatják a Nők 40-et, ekkor érdemes nyugdíjba menni

Az egyik legtöbb fejtörést okozó probléma a kedvezményes nyugdíjra jogosultságot szerzett hölgyek számára az, hogy mikor érdemes igényelniük ezt a kedvezményes nyugellátást. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a feltételek szigorításától való félelem nem alaptalan.

Szerző(k): K. Kiss Gergely