nyugdíjas

04.
15.
09:55

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Miközben az állam fokozatosan emelni kényszerült a nyugdíjkorhatárt, annak ütemével nem egyformán nőtt a nyugdíjba lépés után várható hátralévő élettartam. A most nyugdíjba lépők kevesebbet élhetnek nyugdíjasként, mint 10-20 éve. Sokan kemény, de alacsonyabb hozzáadott értékű munka után, rosszabb egészségi állapottal tudják majd csak elérni a nyugdíjkorhatárt - figyelmeztetnek társadalomkutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
13.
13:45

Nyugdíjasok rohamozták meg az oltópontokat Olaszországban

Káoszhoz vezetett a 70-80 évesek regisztráció nélküli oltásának elindítása Olaszországban, miután a kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek - jelentette az olasz sajtó kedden.

Szerző(k): Szász Péter
04.
11.
11:21

Koronavírus: így kerültek ki az idősek az "erkölcsi törvény" hatálya alól Magyarországon

Orbán Viktor szerint "erkölcsi törvény" a kormány számára, hogy a nyitáshoz 2,5 millió magyar legalább egy oltással rendelkezzen, amikorra a miniszterelnök szerint, elvileg minden regisztrált 65 év felettit beoltottak. Ez nem teljesült, mégis jött a lazítás, és nincs már szó erkölcsi törvényről sem. Nemzetközi összehasonlításban kiderül, Magyarországon a legidősebbeknek, a 80 év felettieknek lényegesen kevésbé sikerült legalább egy oltást adni - olvasható a szabadeuropa.hu összeállításában.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
08.
08:50

Lázadnak a rokkantnyugdíjasok

A rokkantnyugdíjasokat képviselő szervezetek szerint a kormány lényegében szórakozik velük, amikor félmillió forintos kártérítést ígér jóval nagyobb, több bírósági fórumon is elismert kárukért.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
10:25

Mi van a nyugdíjasok borítékában? Adatokat közölt az államkincstár

A nyugdíjba vonulók között már azok vannak többségben, akiknek 150 ezer forintnál magasabb ellátást állapítanak meg, ez az összeg nem sokkal lehet az átlagnyugdíj felett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
02.
07:40

Itt a jó külföldi példa: vitamincsomag a nyugdíjasoknak

Úgy tűnik, szintet lépet a szerb vezetés a nyugdíjasok kegyeinek elnyeréséért folytatott örök politikai küzdelemben. Lényegében cukorkát kínálnak az időseknek, bár még ez jobb, mint ha színes üveggolyókat kapnának.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
01.
14:35

Nem akarnak nyugdíjba menni a lengyelek

Nagy taps fogadta, amikor öt évvel ezelőtt a frissen hatalomra került lengyel kormány csökkentette a nyugdíjkorhatárt, ám mára kiderült, hogy jobban jár, aki nem él vele.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
01.
09:56

Szigoríthatják a Nők 40-et, ekkor érdemes nyugdíjba menni

Az egyik legtöbb fejtörést okozó probléma a kedvezményes nyugdíjra jogosultságot szerzett hölgyek számára az, hogy mikor érdemes igényelniük ezt a kedvezményes nyugellátást. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a feltételek szigorításától való félelem nem alaptalan.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
26.
16:48

Koronavírus: jó hír jött a hazai idősotthonokból

Azokban a magyarországi szociális intézményekben, ahol az átoltottság 90 százalék feletti, gyakorlatilag megszűnt a koronavírus-járvány - mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár. Az intézményekben országosan 70 százalékos az átoltottság, 87 ezer lakó és ott dolgozó kapta már meg legalább az első oltást.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
26.
13:37

Nyugdíjügyintézés: durván megemelték a mulasztási bírság összegét

A nyugdíjügyekben bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségeiket megszegők, illetve azokat késve teljesítők általában a korábbinál nagyobb bírságra számíthatnak - figyelmeztet Molnárné Balogh Márta tb-szakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely