oep

12.
02.
21:25

Megvan az OEP új neve

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőre (NEAK) változik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elnevezése 2017. január 1-jén a Magyar Közlöny pénteken megjelent számában olvasható kormányrendelet szerint.

Szerző(k): MTI
10.
08.
09:08

Meghökkentő különbségek a magyar kórházakban - ki jár jobban?

Elképesztő, a közvélekedésnek teljesen ellentmondó különbségeket tárt fel az egészségügyi ellátásban, az egységnyi tevékenységre fordítható pénzben egy friss elemzés, amelynek most épp az ellátórendszer tervezett átalakítása, az egyetemi kórházak bevezetése ad különös jelentőséget.

Szerző(k): Szepesi Anita, Kristóf Réka
10.
06.
11:09

Hiányzó jogszabály miatt nem jutnak gyógyszerhez a súlyos betegek

Mintegy 2000 súlyos beteg terápiájában segíthetne a négy onkológiai terápiás területen támogatásra váró 15 új innovatív gyógyszer - hívja fel a figyelmet közleményében az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE).

Szerző(k): Napi.hu
09.
15.
07:48

Többletpénzt kap minden védőnő

A vonatkozó jogszabály-módosítás révén a szolgáltatók kötelesek kifizetni az idei évre járó kétmilliárd forintos többletpénzt a védőnők részére, így minden védőnő megkapja a teljes emelés összegét, sőt, visszamenőlegesen is jár nekik a különbözet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére válaszul.

Szerző(k): MTI
08.
27.
11:07

A magyar, akire százmilliókat költ az egészségügy

Több mint egymillióan egyáltalán nem voltak orvosnál tavaly, ezzel szemben 22 emberre több száz millió forintot költött az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) - írja az Abcug egy OEP elemzésre hivatkozva.

Szerző(k): Napi.hu
07.
01.
09:32

Csaltak a patikák? - OEP ellenőrzés indult a pelenkák miatt

Akár be is zárhatnak a patikák egy átfogó ellenőrzés miatt, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) indított néhány gyógyászati segédeszköz megnövekedett forgalma miatt - értesült a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Napi.hu
05.
10.
16:33

Az orvosok keményen beszóltak a kormánynak

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) határozottan visszautasítja azt a rendelettervezetet, amely szerint az idei évre juttatandó tízmilliárd forint egy részét csak plusz adminisztráció fejében kapnák meg a praxisok.

Szerző(k): MTI
05.
10.
07:52

Drámai következményekkel járhat az OEP megszűnése

Még hónapokig nehezítheti az egészségügy működését az Országos Egészségbiztosítási Pénztár átszervezése - írja a Nol.hu.

Szerző(k): Napi.hu
05.
05.
15:07

Megszűnik az OEP - döntött a kormány

Megszületett szerdán a döntés az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átszervezéséről - jelentette be Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. Az OEP a jelenlegi formájában megszűnik.

Szerző(k): MTI
05.
04.
12:01

Mibe kerül nekünk a kórházi fertőzés?

Hosszú hónapok óta zajlik a vita az egészségügyi ellátással összefüggésben keletkező fertőzések gyakoriságáról és következményeiről, az adatok nyilvánosságra hozásáról. Laikusok által értelmezhető, részletes számok még mindig nem állnak rendelkezésre, az elérhető Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatok azonban egyértelműen jelentős növekedésről tanúskodnak 2008-2015 között.

Szerző(k): Napi.hu