oep

05.
16.
07:08

Durva változás a magyar egészségügyben - Ez történt kilenc év alatt

Az egészségügy átalakításának szükségessége és a szuperkórházakról folytatott eszmecsere mellett úgy tűnik, arra már egyáltalán nem jut figyelem, hogy 2008 óta milyen jelentős mértékben megváltozott az egészségügyi ellátások igénybevétele, s hogy a jelentett adatok valódisága némelykor mennyire megkérdőjelezhető. Az NEAK (OEP) 2008-2016 között adataiból szemezgettünk.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
23.
09:55

Nyugdíjemelés 2017 - új szabály, ami nagyon sokakat érint

Bár a nyugellátások megállapítására vonatkozó jogszabályokban nem volt 2017-től jelentős változás, mégis van egy aprónak tűnő módosítás, ami nagyon sok személyt érint: mindazokat, akik a saját jogú nyugellátás mellett folytatnak keresőtevékenységet - hívja fel a figyelmet az Adó.hu szakértője.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
22.
12:09

Ezt tette az Orbán-kormány az egészségüggyel hét év alatt - grafikonon a meghökkentő eredmények

Magyarországon az egészségügyi kiadás 2015-ben vásárlóerőparitáson számolva lakosonként 1371 euró volt, még az EU-28-ak 2781 eurós átlagának felét sem érte el. Míg a válság az uniós országok többségében nem volt jelentős hatással az egészségügyi költés reálértékére, a magyar egészségügyi büdzsé még mindig nem érte el a 2005-ös bázisév szintjét. A kiadások harmadát a lakosság közvetlenül finanszírozza - derül ki \"Az egészségügyi kiadások alakulása Magyarországon 2010-2015\" című, frissen publikált KSH jelentésből.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
18.
19:59

Fontos vizsgálatokra hiányzik a pénz - már májusra kifogy az éves keret

Néhány ezerről évi 10-15 ezres nagyságrendűvé vált a molekuláris diagnosztikai vizgsálatok száma csak az onkológiai betegségeknél, a finanszírozási keret ugyanakkor nem sokat változott az elmúlt évek során - mondja Tímár József, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Patológiai Intézetének igazgatója a weborvos.hu egészségügyi portálon olvasható interjújában.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
14.
16:37

Újdonság az egészségügyben: adataikról rendelkezhetnek a betegek

Mától élesben indul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) tesztüzeme. A rendszer segítségével a kezelőorvosok, patikusok hozzáférhetnek a kezeléshez szükséges betegadatokhoz. A pilot programhoz 11 kórház, 22 háziorvosi rendelő és 36 patika csatlakozott, november elsejétől az összes, OEP-pel szerződött szolgáltató számára kötelező lesz a belépés - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
07.
20:41

Orosz rulett a magyar egészségügy

Radikális amputáció, tűzoltás helyett szakértelemmel megalkotott stratégia, de mindenekelőtt a kormányzat jobbítási szándéka kell a magyar egészségügy meggyógyításához - állították a Millennium Intézet egészségügyi konferenciájának előadói.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
18.
17:45

Változnak a táppénz szabályai

Idén január elsejétől más szabályok vonatkoznak a pénzbeli ellátásra, változott a baleseti táppénz igénylése, az összegének megállapítása, és a biztosítási idő is - hívja fel a figyelmet a Piac és Profit.

Szerző(k): Napi.hu
12.
30.
07:08

Nagyot változik az élet vasárnaptól

Nagyon sok jogszabály változik 2017. január elsejével. Szelektív adócsökkentések jönnek, miközben nagyot nőnek a bérek, zsugorodik a cafeteria és drágul a cigaretta. A csok még több embert érhet el. A nyugdíjasok évközi emelésben bízhatnak, módosulnak a temetés szabályai és soha nem látott olcsó lesz a diákhitel.

Szerző(k): Napi.hu
12.
20.
18:57

Karácsonyi ajándékként rúghatják ki az OEP feleslegessé vált dolgozóit

Naponta mondanak fel az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) a dolgozók, akik nem kívánják megvárni sem a mostani, sem az elkövetkezendőkre ígért létszámleépítést - tudta meg a Weborvos szakszervezeti vezetőktől. Az érdekvédelem azt próbálja elintézni, hogy a dolgozók legalább ne karácsony előtt kapják meg felmondólevelüket.

Szerző(k): Napi.hu
12.
08.
07:08

Rejtett lázadás a magyar munkahelyeken?

Nagyot ugrott az elmúlt időszakban a betegszabadságot, illetve táppénzt igénybe vevő munkavállalók aránya. A szakértők egyetértenek abban, hogy a jelenség mögött a munkaerőhiányt kell keresni, ám azon már vitatkoznak, hogy szándékos \"munkakerülésről\", vagy brutális túlterheltségről tanúskodnak-e a számok.

Szerző(k): K. Kiss Gergely