oep

07.
21.
10:54

Tortúra lehet a nyugdíjigénylés, ha ezek a papírok hiányoznak

Kisebbfajta adminisztrációs tortúrára kell felkészülnie annak, aki nyugdíjigényét szeretné bejelenteni. Számos okmánya szüksége lesz annak, aki a nyugdíjigény bejelentését tervezi - olvasható RSM Blog összeállításában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
11.
19:23

A magyar egészségbiztosító is ingyen adhatja a világ legdrágább gyógyszerét

Elérhetővé válhat állami támogatással itthon is a világ legdrágább gyógyszereként elhíresült, 700 millió forintba kerülő Zolgensma - értesült az RTL Híradó. A szert az SMA betegségben, azaz a gerincizom-sorvadásban szenvedők kaphatják meg.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
10.
12:05

Két és félnapos leállás lesz a NEAK-nál

Péntek délután kettőtől vasárnap éjfélig nem lesznek elérhetők a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által üzemeltetett informatikai rendszerek.

Szerző(k): Domokos László
10.
27.
10:01

Amikor az a baj, hogy túl olcsó a gyógyászati segédeszköz és 132 ezer ember kerül veszélybe

Közel tíz éve, 2010 óta nem változtat a kormány azon, hogy mennyibe kell kerüljön egy ortopéd cipő. Bár a mozgáskorlátozottnak az alacsony ár jó, de lassan úgy csődölnek be a mindenképpen egyedileg tervezett darabokat készítő műhelyek, hogy nem lesz kitől megvásárolni a segédeszközt.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
08.
19:16

Állami támogatással kapható a fürdőutalvány - sokan nem tudnak róla

Indokolt esetben bárki jogosult lehet évente kétszer 15 nap fürdőkezelésre. Ez annyit tesz, hogy jelentős (akár 70-80 százalékos) kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdő szolgáltatást - hívja fel a figyelmet a termálfürdő.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
16.
10:55

Így húznak ki a nyugdíjasok zsebéből 150 ezer forintot évente

Évente egyhavi nyugdíjat hagynak a patikákban a 65 év felettiek a statisztikai hivatal adatai alapján. Az egyik betegeket képviselő szövetség elmondta, az indokolatlan gyógyszerfogyasztás is többletköltségeket okoz - hangzott el a HírTV műsorában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
27.
07:08

Kórházi fertőzések: nagyon nem mindegy, hogy hol gyógyul

"Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma" - állította Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár a minap a 2016-os adatok publikálásakor. Noha a helyettes államtitkár kijelentésben van némi igazság, összességében mégis egészen más kép rajzolódik ki az adatokból.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
14.
19:29

Átalakul a gyógyszerfinanszírozás, mi lesz a betegekkel?

A november elsejétől módosuló a gyógyszerfinanszírozási rend érinti az innovatív onkológiai terápiákat, szűkítheti az elérhető gyógyszerek körét - értesült a Magyar Narancs. A hírt a lapunknak kommentáló szakértő arra figyelmeztet, az onkológiai gyógyszerek új rendszerbe sorolásánál a költséghatékonyság szem előtt tartása mellett a hazai szakmai, terápiás tapasztalatokat is objektíven kell elemezni, különben könnyen mellékvágányra futhat a rendszer.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
18.
16:45

A magánegészségügybe is beszáll Csányi Sándor

A századvéges tulajdonostársak tavalyi kivásárlása után új befektető érkezik a Varga Péter Pál alapította Budai Egészségközpont Kft.-hez, Csányi Sándor OTP-vezér.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
04.
12:16

Fontos változás a táppénznél és a gyednél júliustól

Július 1-től lép hivatalosan életbe az a január 1-ről elhalasztott új szabály, amely szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csedre, a gyedre, a táppénzre és a baleseti táppénzre vonatkozó kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be - hívja fel a figyelmet az RSM Hungary blogja.

Szerző(k): K. Kiss Gergely